Nedslidt, - så folkepension?

Simon Ø.Simonsen, Vester Boulevard 17 8920 Randers

Nedslidt, så folkepension?Ingen tvivl om at hvis man er nedslidt og har permanent ondt, så skal man ikke gå på arbejde. I stedet skal man naturligvis løftes ud af arbejdsmarkedet, -derom ingen tvivl.Men hvem vil stille sig tilfreds med folkepension, når der allerede er ordninger for senior førtidspension, flexjob og mange andre muligheder på vej væk fra arbejdslivet? Ordninger som kompenserer syge og nedslidte på et langt højere lønniveau end folkepensionen.Mette Frederiksens løse formuleringer synes uklare og det er da også noget svært at hitte rede i, hvad hun egentligt mener. Hvis hun virkelig mener, at syge bare skal parkeres på folkepension, er det at kaste alle de gode aftaler på arbejdsmarkedet overbord. Vel benyttes senior pensionsordningen åbenbart mindre, end der var lagt op til. Det bør naturligvis undersøges hvorfor, tilrettes og gøres bedre. I hvert fald viser tallene, at op mod 90% af de der faktisk søger, også får bevilget ordningen. Ud fra de eksempler på nedslidte borgere, som har været vist på bl.a. TV, er det klart at en god senior pensions ordning kan gøres bedre og udbredes mere. Flex job ordningen benyttes derimod rigtig meget i dag, dels fordi mange egentligt gerne vil bevare en delvis tilknytning til arbejdsmarkedet, dels fordi mange ældre er i bedre fysisk form end tidligere.Ja, tro det eller ej, men mange friske og rørige seniorer kan faktisk godt lide at gå på arbejde, gerne på reduceret tid i flexjob, skånejob og lignende ikke tunge jobs.Samvær med kolleger, at holde sig i gang, spiller nok også væsentligt ind.Folkepensionist, -det kan vi jo altid blive!

Publiceret 08 February 2019 06:00

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp