Debat: Så er vi på vej

Af
Anders G. Christensen (V)

Folketingskandidat

Favrskovkredsen

Debat Med regeringens og DF’s forslag til infrastrukturinvesteringer i Danmark er der afsat 800 millioner kr. til forbedring af Rute 26 mellem Aarhus og Viborg samt fem millioner kr. til at lave en analyse, der kan pege på ”mindre omkostningstunge tiltag, der kan forbedre vejbetjeningen mellem Viborg og Aarhus”, som der står i aftaleteksten.

Det er ingen hemmelighed, at jeg havde håbet på, at der havde været flere penge til Rute 26 i infrastrukturplanen, så vi kunne være kommet i gang med at lave vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad. Men nu er der 800 millioner at komme i gang for, og det er positivt.

Nu er det vigtigt, at alle gode kræfter her i Østjylland og Favrskov samles om at påvirke det analysearbejde, der skal laves for at finde mindre omkostningstunge tiltag. Her vil det være oplagt at pege på, at vejstykket fra Aarhus og til Søbyvad laves til motortrafikvej, evt. efter princippet 1+2 vej, som jeg tidligere har foreslået, men i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen.

Hvis det ikke bliver i samme linjeføring som motorvejslinjeføringen, der er lavet VVM for, så bliver det meget svært at løse de trafikale udfordringer, der er i byerne Lading, Fajstrup, Voldby og Svenstrup. Byer, der ifølge Vejdirektoratets undersøgelser er plaget af støj.

Det ligger helt fast, at hvis jeg bliver valgt til Folketinget, så vil jeg fortsætte mit arbejde for at få lavet Rute 26 som motortrafikvej i den nye linjeføring.

Realiseringen af udbygningen af Rute 26 bliver kun en realitet, hvis der også efter valget er et borgerligt flertal bag planen.

Det er besynderligt, at borgmester Nils Borring har været ude at kritisere, at regeringen afsætter 800 millioner kr. til Rute 26, for når jeg kigger i Socialdemokratiets infrastrukturplan, så har de blot oplistet en række ufinansierede ønsker. Ufinansierede ønsker får vi ingen forbedringer af Rute 26 for.

Jeg vil opfordre Nils Borring og Socialdemokratiet til at komme ind i kampen for Rute 26, så vi i fællesskab kan presse på for at få udvidelsen af Rute 26 gennemført til glæde for borgerne og til gavn for erhvervslivet og virksomheder som bl.a. Tvilum Møbelfabrik, der er verdens største producent af plademøbler, Wavin, Hammel Furniture, Vestas og Grundfos.

Vi har aldrig været tættere på at få gjort noget ved udfordringerne på Viborgvej, takket være forslaget fra regeringen og DF.

Publiceret 22 March 2019 15:30

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp