Søren Frandsen (SF), byrådsmedlem

Søren Frandsen (SF), byrådsmedlem

Debat: Spildt potentiale

Søren Frandsen, Vestervej 6, 8382 Hinnerup

Forslag til plan- og bæredygtighedsstrategi 2030+ er på dagsordenen til næste byrådsmøde.

Læs planen fra 2016 her

Det kan være svært at vide, at det blandt andet er en bæredygtighedsstrategi, da overskrift og indhold har sit fokus på vækst; “vækst i Favrskov”.

Målet og fokus i udkastet er vækst - befolkningsvækst. Vækst, vækst, vækst. Det er vores tids åg - jagten på vækst.

Hvad er det, vi halser efter? Hvornår er det nok?

Jeg kunne godt tænke mig et større politisk mod i forhold til, hvilken vækst vi ønsker - og hvor vi ønsker vækst. Som det er i dag, så driver væksten til tider mere os, end vi styrer væksten.

Vi kan sælge byggegrunde i Hinnerup, Søften og til dels Hadsten. Det giver en skæv vækst og udvikling til fordel for den østlige del af kommunen. Lidt mere politisk mod og vilje og fast hånd på væksten ville være dejligt.

Når snakken så endeligt falder på bæredygtighed, så er det tilbageskuende og uden konkrete initiativer for fremtiden.

Det er ærgerligt.

Der er behov for konkret handling i forhold til grøn omstilling- flotte ord og målsætninger er der masser af.Udkastet indeholder også et afsnit om FNs verdensmål. Det kunne også være skarpere og mere konkret. Jeg vil dog også mene, at vi i overvejende grad har fokus på “verdensmålet” vækst. Det er det, der er drivkraften. De andre "rigtige" verdensmål er sekundære.

Publiceret 15 April 2019 08:30

SENESTE TV

Foredrag: Mit liv med ondskab og heltemod

Foredrag Bliv klogere på ondskabens natur og forbrydelsens tiltrækningskraft, når forfatter Christian Mørk holder foredrag i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus onsdag 24. april kl 19.

"Figurer som Mephisto i ”Faust”, Darth Vader i ”Star Wars” og seriemordere i krimier både skræmmer og fascinerer os. Hvorfor er det onde altid mere interessant? Christian Mørk har udgivet en lang række spændingsromaner med rødder i amerikansk skrivestil, senest den anmelderroste psykologiske roman ”I gode hænder” fra 2018. Han har boet i USA, siden han var ung, og har blandt andet arbejdet som filmproducer i Hollywood og journalist på The New York Times," skriver Hinnerup Bibliotek & Kulturhus i en pressemeddelelse.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Favrskov Aftenskole. Billetter kan købes på favrskovbib.dk eller på det lokale bibliotek.

Kapp