Det ligner en bred konstituering i samarbejdets ånd, når Venstre får formandsposter i to fremtrædende udvalg. Foto: Michael Wulff
Det ligner en bred konstituering i samarbejdets ånd, når Venstre får formandsposter i to fremtrædende udvalg. Foto: Michael Wulff
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Magtens kabale: Planudvalg skal aflaste andet udvalg

Byrådsposterne er fordelt og Planudvalg fik kabalen til at gå op

Det er en meget bred konstituering som den socialdemokratiske Nils Borring har fået lagt sammen med de øvrige partier i byrådet.

Socialdemokraterne sætter sig på fem udvalgsposter, mens Venstre får de to mest medie-synlige formandsposter i Teknik-og Miljøudvalget og Børne-og Skoleudvalget.

Men et nyetableret Planudvalg, med Erling Kvist Andersen (S) i spidsen overtager en del af opgaverne fra Teknik-og Miljøudvalget.

Nils Borring forventer at udvalget vil tage sig af de større sager, såsom midtbyplanerne i Hadsten og Hinnerup, samt en del af lokalplanerne der skal lægges de kommende år.

“Planudvalget kommer til at tage en trejdedel af sagerne. Jeg har kunnet se, at den nuværende formand for Teknik-og Miljøudvalget (Kurt Andreassen, red.) har haft nok at lave og har haft en del sager over sit udvalg. Det vil vi forsøge at rette op på,” forklarer borgmesteren.

“Det har været en kæmpe kabale der skulle gå op, men i det store hele har stort set alle i den valggruppe vi er i, fået de poster de gerne ville have.”

Selvom Nils Borring har givet Venstre formandsposter og der er borgerligt flertal i Økonomiudvalget, så betyder det ikke, at Socialdemokraterne og den røde blok har mistet grebet.

For alle sager der er uenighed om i udvalgene kan sendes i byrådet, hvor et rødt flertal venter.

Tilfredse blå politikere

I den anden valggruppe står Venstre og Dansk Folkeparti og her er gruppeformand Flemming Nørgaard (V) ganske tilfreds med den konstituering der er lagt for dagen.

“Nu skal vi til at tale politik de næste fire år. Vi glæder os over, at socialdemokraterne har valgt at sætte os i de to udvalg, hvor vores ideer kan være med til at sætte gang i Favrskovs udvikling,” siger han.

Publiceret: 04. December 2017 09:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Favrskovposten

Valget netop nu