Følg motorsavskunstnerne mens de arbejder til arrangementet “Carving by the castle” i weekenden 5. og 6. august.
Følg motorsavskunstnerne mens de arbejder til arrangementet “Carving by the castle” i weekenden 5. og 6. august.
Fremsendt foto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Motorsavskunst på slottet

Nystartet forening står bag motorsavs-event på Ulstrup Slot i weekenden d.5.-6. august

Af Christina Brorson

Der bliver drøn på ved Ulstrup Slot i weekenden 5. og 6, august, når 25 kunstnere fra Tyskland, Polen, Norge og Danmark samles for at skære deres kunst ud i træ med motorsave. Bag arrangementet står den nystartede forening Carving Favrskov, der så dagens lys i oktober 2016. Den blev dannet af Kirsten og Dan Nissen fra Ulstrup og Torben Møller fra Laurbjerg. Dan Nissen, der er tømrer, og Torben Møller, som er skovarbejder, havde over nogle år holdt hinanden ved selskab med motorsavene.

“De mødtes og savede i vores hjem, der ligger lige ud til vejen, og arbejdet fangede forbipasserendes opmærksomhed,” fortæller Dan Nissens hustru, Kirsten Lykke Nissen.

De to træarbejderes aktivitet på ægteparrets Nissens matrikel ud til Lille Thorupvej blev efterhånden genstand for større opmærksomhed, og der blev spurgt efter et arrangement med offentlig adgang. Det blev starten på Carving Favrskov, som nu åbner dørene til “Carving by the castle”, hvor alle har mulighed for at følge erfarne motorsavskunstnere, mens de arbejder.

Både foreningen og pionérarrangementet har fået en flyvende start, fortæller Kirsten Lykke Nissen. Jævnlige inspirationsture til Tyskland, hvor motorsavskunst er mere almindelig end i Danmark, har nemlig givet de to forenings-iværksættere et stort netværk indenfor kunstarten, og sammen med en facebookside for arrangementet, har det bevirket, at kunst-eventen på Ulstrup Slot lynhurtigt blev fuldt booket.

“På bare ni dage var samtlige 25 pladser optaget,” fortæller Kirsten Lykke Nissen.

Hun er også taknemlig for den store lokale opbakning, arrangementet har oplevet, i form af frivillig arbejdskraft.

Pladsen ved Ulstrup Slot er åben både lørdag og søndag. De færdige skulptuerer sættes efterfølgende på auktion - hvornår og hvordan annonceres på pladsen. Der tages entré til arrangementet.

Publiceret: 17. Juli 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

Bøger
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt