Isbjørne og Noahs Ark var i front for optoget gennem Hammel. Foto: Bliksted
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

TV: Noahs Ark og isbjørne på tur i Hammel

Klimauger startede med farvestrålende optog med truede dyr

Af Hanne Bliksted

“Lærkesang ja tak.” “Storken tilbage.” Budskabet på plakaterne om, at vi skal passe på naturen, var klare, da DN Favrskov tirsdag eftermiddag  startede årets to klimauger med et farvestrålende optog gennem Hammel.

De seks personer i isbjørne-dragterne i optogets front havde det varmt, formentlig ligeså varmt som mange rigtige isbjørne har det på deres kolde bosteder. Isbjørnene var magre som tegn på, at deres eksistens er alvorlig truet, alligevel havde de overskud til at komme med bjørneråb og vinke til venner og bekendte, som betragtede optoget fra fortovet.

Pindsvin

Noahs Ark - i dagens anledning på hjul - var fyldt med truede dyrearter, og efter dem gik børn fra Hammel Billedskole med deres guldsmede, ugler, pindsvin og andre dyr, som de har lavet i billedskolen de seneste uger.

“Vi valgte at have opmærksomhed på de danske dyr, fordi der er mange, som ikke ved, at de også er truet. Det er blandt andet pindsvinene, som har svære vilkår, fordi vi rydder for meget op i vores haver, så de ikke har noget at rode i,” sagde lærer i billedskolen Marianne Bøving.

Isbjørnene var udsultede som tegn på, at de er truet. Foto: Bliksted
Isbjørnene var udsultede som tegn på, at de er truet. Foto: Bliksted

Fantasifugle

Tre piger med hver sin farvestrålende fantasifugl lavet i filt var klar til optoget.

“Det blev til fantasifugle, for det er, som om der i samfundet er en tendens til, at der ikke er plads til at bruge sin fantasi. Ja fantasien også truet,” tilføjede Marianne Bøving.

Da optoget kom tilbage til InSide blev klimaugen åbnet officielt af formanden for Kultur- og fritidsudvalget Steen Thomasen (S) og formand for DN Favrskov Alfred Borg.

Klimaugen byder på aktiviteter med fokus på bæredygtighed hver dag til og med lørdag 24. marts, hvor der er fra kl. 10 til 14 er gratis genbrugs-workshop for hele familien i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Budskabet om at passe på naturen var klart. Foto: Bliksted
Budskabet om at passe på naturen var klart. Foto: Bliksted
Bjørnekram var der også tid til.
Bjørnekram var der også tid til.
Publiceret: 14. Marts 2018 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Favrskov

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt