Poul Rye Andersen, Poul Rye Maskiner og Lars Rasmussen, Hasagergaard vil sammen til at høste for landmændene i området.

Poul Rye Andersen, Poul Rye Maskiner og Lars Rasmussen, Hasagergaard vil sammen til at høste for landmændene i området.

Lokale maskinstationer etablerer Høstcompagniet

Hasagergaard og Poul Rye maskiner har oprettet nyt fælles firma der skal høste markerne i området. To nye mejetærskere er indkøbt

Fremover skal lokale landmænd kun lede ét sted når de skal have høstet og presset bigballer. Det er planen med et nyt fælles firma kaldet Høstcompagniet A/S som Poul Rye Andersen fra Poul Rye maskiner i Hadsten og Lars Rasmussen fra Hasagergaard ved Skjød netop har oprettet.
Ejerskabet deles mellem Lars Rasmussen, Poul Rye Andersen og dennes søn, Asger Rye Andersen. Det er meningen at begge maskinstationer skal udlåne både mandskab og maskiner når høsten går i gang i Favrskov.
Til formålet har det nye firma netop købt to 30 fods mejetærskere og tre bigballepressere for fem millioner kroner, alle af mærket New Holland.

Poul Rye Andersens egne mejetærskere sættes til salg og de nye maskiner får plads enten på Poul Ryes Andersen hal på Faurskovvej eller på Hasagergaard ved Skjød. Om den større kapacitet siger han:
"Min far havde 10 mejetærskere for 30 år siden. De to nye kan høste mere end dem tilsammen."

Sønnerne er med

Firmaet udspringer til dels af den "gamle" høstafdeling hos Poul Rye maskiner og også af Hasagergaards ekspertise. "Vi har nemlig en rigtig god mand der har kørt høsten i hus for Frijsenborg i mange år, pointerer Lars Rasmussen, der selv i en årrække var inspektør på Frijsenborg.

Og Høstcompagniet må siges at være rettet mod næste generation, for også sønnerne fra hver maskinstation, Morten Rasmussen og Asger Rye Andersen er med i bestyrelsen.

Ideen kom da de to kolleger stak hovederne sammen og Lars Rasmussen kom til at sige at han godt kunne bruge en mejetærsker til at høste på hans 260 hektar jord. Da Poul Rye Andersen, der har 170 hektar, også kunne se ideen, var der ikke langt fra tanke til handling.

Allerede nu er en del af tiden for de nye maskiner allerede booket op, dels på de to ejeres egne jorder, men også mange andre steder i Favrskov-området.

"Nu skal vi jo lige have startet op, men jeg tror på, at en del landmænd vil booke os, for vi kommer med det nyeste af det nyeste grej," fortæller Poul Rye Andersen. Lars Rasmussen supplerer "Vi tror på, at en del landmænd hellere end gerne vil leje vores maskiner i stedet for selv at have en kæmpe maskinpark stående, mange landmænd har ikke råd eller plads til så stor en maskinpark."

Publiceret 16 February 2010 08:00