Børnekunst skal afsløres i Hinnerup og Hadsten

Både Hinnerup og Hadsten står på på den anden ende lørdag 8. September. Kronprinsparret får også travlt.

Af
Erling Baastrup

Et besøg i en kunstworkshop for børn, en tur med veterantog, musik fra Hinnerup Garden og Randers Jernbaneorkester, "stompende" unge med skraldespande og oplevelsen af en masse spændende aktiviteter i gaderne.
Det er nogle af de oplevelser, der venter Kronprinsen og Kronprinsessen 8.september, når de kommer til Hinnerup og Hadsten for at deltage i byernes 150-års jubilæum.

Start på Frijsenborg

Kronprinsparrets dag begynder på Frijsenborg Gods, hvor borgmester Nils Borring og lensgreve Bendt Wedell er værter for en stor frokost for ca. 60 særligt indbudte gæster.
Herefter bliver parret med følge kørt i veteranbiler til Hinnerup, hvor de skal se nogle af de mange aktiviteter, der foregår i byen. Blandt andet skal Kronprinsen og Kronprinsessen besøge en kunstworkshop for børn og se nogle af de lokale børn opføre forskellige musikalske lege.

Stomp er også programmet som en af de moderne

Stomp er også programmet som en af de moderne "lege".

Veterantog til Hadsten

Klokken 14.46 kører parret så med veterantog til Hadsten, der også fejrer sine 150 år med underholdning i hele byen. Med i toget vil der foruden officielle gæster være familier fra de to jubilæumsbyer.
Efter et stop på Modelbane Europa vil Kronprinsparret gå igennem Hadsten, hvor en lang række aktiviteter og kreative påfund finder sted i de festfyldte gader. Blandt andet Segways, speedminton, stompshow og mange andre lege og spil.

Kronprinsparrets besøg starter med halvanden times frokost på Frijsenborg. 60 indbudte gæster.

Kronprinsparrets besøg starter med halvanden times frokost på Frijsenborg. 60 indbudte gæster.

Børnekunstværker

I begge byer slutter besøget af med, at henholdsvis Kronprinsen og Kronprinsessen afslører et særligt mindesmærke udtænkt af den lokale kunstner Line Frøslev, som har fået assistance af næsten 100 børn fra billedskolerne i Hinnerup og Hadsten til at kreere de to værker.
Hinnerup Garden står klar til at byde velkommen og tage afsked med Kronprinsparret. Også Randers Jernbaneorkester er på i Hadsten.

Leg til tiden

Borgmester Nils Borring (A) er ovenud tilfreds med programmet for de to jubilæumsfester, som han som kommunens vært skal guide de kongelige igennem.
"Temaet for vores byjubilæer er "Leg og bevægelse gennem tiderne", og det er også det, vi gerne vil vise Kronprinsparret. Vi har sammen med frivillige, handelsliv og medarbejdere lavet en markering, der gør, at parret både kommer til at mærke historiens vingesus, men også suset fra de mange glade, livlige børn og unge, der leger og spiller rundt omkring i Hinnerup og Hadsten," siger Nils Borring

Publiceret 28 August 2012 05:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV