Hov. Der er vist noget galt med farten gennem Lyngå. Foto Eigil Jacobsen

Hov. Der er vist noget galt med farten gennem Lyngå. Foto Eigil Jacobsen

Lyngå får ikke cykelsti med det samme

Selvbestaltet trafikmåling, cykel-event med politikere og hjemmelavede skilte skaffer umiddelbart ikke Lyngå tættere på cykelsti

Lyngå-borgerne med Eigil Jacobsen fra Rækkevej i spidsen ønsker en cykelsti.
I den forbindelse har de inviteret de tre politikere: borgmester Nils Boring (S), formand for Teknik og Miljø Charlotte Green (K) og tidligere borgmester Anders G. Christensen (V) til en tur op ad Lyngåbakken.
Det kommer sandsynligvis til at foregå midt i december, når tre travle kalendere kan passe sammen, fortæller Charlotte Green, der som formand for Teknik og Miljø ikke umiddelbart kan finde pengene her og nu til en cykelsti op af Lyngåbakken.
"Vi har ikke afsat midler til en cykelsti i åbent landskab i 2013," lyder det sigende budskab fra Charlotte Green der uddyber:
"Vi har ikke afsat penge til større projekter i 2013, så hvis det skal være, kan det tidligst blive i 2014," lyder det fra den konservative politiker der glæder sig til at tage en tur op af bakken og sætte fokus på trafiksikkerhed.

En halv million i alt

Der er kun afsat omkring en halv million kroner til cykelstier i 2013 og her er der primært tænkt på forbedring af eksisterende cykelstier. Og skulle Lyngås drømme om en cykelsti vinde indpas hos de snart valg-bare politikere, så er der altså også andre ønsker om en cykelsti i blandt andet Hadbjerg og Sall.
Da kommunen anlagde cykelsti på Hammelvej i Hadsten, fra Skanderborgvej og frem til ringvejen, lød regningen på over fire millioner kroner og et projekt i Lyngå kan meget vel komme til at koste lige så meget, især fordi der er en bakke der skal gøres klar til cykelsti, lyder vurderingen fra Charlotte Green.
Eigil Jacobsen lavede i begyndelsen af november sin egen trafikoptælling på fem minutter og kunne her påvise at alle 11 bilister i retning mod Hammel kørte for stærkt gennem Lyngå.
Den laveste hastighed ved byskiltet var 62 km/t, mens den højeste hastighed ved byskiltet var 95 km/t.

En lille privat hastighedskampagne er sat i gang i Lyngå med disse skilte, der opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt.
”Vi har planer om at fortsætte med vores egne trafikmålinger og se, om skiltene også på længere sigt har den ønskede effekt,” siger Eigil Jacobsen fra Rækkevej. Foto Eigil Jacobsen

En lille privat hastighedskampagne er sat i gang i Lyngå med disse skilte, der opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt. ”Vi har planer om at fortsætte med vores egne trafikmålinger og se, om skiltene også på længere sigt har den ønskede effekt,” siger Eigil Jacobsen fra Rækkevej. Foto Eigil Jacobsen

Publiceret 26 November 2012 09:30

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.