Rotarys rytterpenge til de lokale

Team Rotary Favrskov uddeler 213.000 kr.

Et overskud på årets Team Rotary Favrskov på i alt 320.000 kr. er nu klar til at blive uddelt.
De 100.000 kroner lander i Tanzania til et vandboringsprojekt, mens de skoler og foreninger der har hjulpet med at sælge lodsedler har fået halvdelen af det de solgte.
Der er modtaget lokale ansøgninger til et samlet beløb på ca. 700.000 kr indenfor forenings- og græsrodsprojekter inden for sundhed, sport og kultur lokalt i Østjylland. Her uddeles de sidste 213.000 kr. forklarer Kenneth Krogh fra Rotary, der er formand for styregruppen.


Fakta

Følgende får penge fra Rotary: Sunds plads Hadsten, Tilskud til Minifodboldbane 20.000. Friplejehjemsgruppen Sall. Midler til etablering af Friplejehjem i Sall 10.000. Tungelundbadet Thorsø. Opførelse af skur til opbevaring af klor og syre 20.000. Hammel Cykleklub. Midler til indkøb af lånecykler 30.000. Søften GF. Tilskud til tidtagningsudstyr 10.000. Grundfør Ungdoms og Idrætsforening. Borde og stole til klubhuset. 10.000. Team Favrskov børnehåndbold. Spilletøj med Rotary logo 20.000. DDS spejderne-Hammel Uglerne. Tilskud til Gruppelejr, T shirts m logo og naturformidlingsudstyr. 10.000 DDS spejderne Hinnerup. Tilskud til shelterplads m 2 sheltere 10.000. KFUM spejderne Hadsten. Tilskud til mastsejl telt 10.000. KFUM spejderne Hammel. Tilskud til bålhytte i mosen 10.000. KFUM spejderne Søften. To letvægtstelte og sidestykker til mastsejl 10.000. KFUM spejderne Ulstrup. Raftegård + flagstang 5.500. Hinnerup Garden. Stativer til trommer 20.000. Midtjydsk Rideklub. Rotaryspring med logo 15.000. Hammel Billedskole. Whiteboard 2.326.

Publiceret 14 October 2013 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen