Birgit Liin står der hvor det sydlige trinbræt cirka skal etableres, hvis det bliver til virkelighed.

Birgit Liin står der hvor det sydlige trinbræt cirka skal etableres, hvis det bliver til virkelighed.

Hun samler den fælles kamp om et trinbræt

11 foreninger og institutioner i Laurbjerg står bag Birgit Liin

“Min største frygt er at Folketingets Trafikudvalg vender tommeltotten nedad. Mit største ønske er at Laurbjerg får et trinbræt,” siger Birgit Liin fra Laurbjerg.
Til daglig er hun lektor i formueret på Aarhus Universitet, men i fritiden har hun brugt en del timer på at koordinere ønsket om et trinbræt i Laurbjerg.
Bag hende står 11 institutioner, foreninger, og skolebestyrelser i Houlbjerg og Laurbjerg.
Lige nu kan folk i området bare vente. Vente på en rapport fra Transportministeriet, der skal slå fast om blandt andet Laurbjerg kan få sit eget trinbræt. Men før det kommer regeringens nye togfond-planer, der måske, måske ikke, passer ind i Laurbjergs ønsker om et trinbræt.

Fået politikere i tale

“Min opgave har været at informere alle foreningerne via facebook og så har jeg sat mig ind i sagerne og læst masser af dokumenter. Min force har været, at jeg har kunnet tale med politikere på tværs af partiskel og jeg fornemmer at især folketingspolitikerne har fået ny viden ved at jeg har kontaktet dem,” siger Birgit Liin.
Hun kunne blandt andet påpege en fejl i Trafikstyrelsens beregning om, hvor lang tid det ville tage at standse i Laurbjerg. Beregningen bygger på tog der kører 150 kilometer i timen, Arrivas tog kan maksimalt køre 120 kilometer i timen, hvilket de med sikkerhed ikke gør omkring Laurbjerg. ” forklarer ildsjælen, der startede med at bede om aktindsigt og siden da har læst alt om tranportplaner, som hun kunne komme i nærheden af.
Efter valget kom Kim Pedersen (V) fra Laurbjerg ikke ind i byrådet igen. Han har om nogen sat Laurbjergs trinbræt på dagsordenen i byrådet.
Hvilken betydning har det at Laurbjerg ikke længere har et byrådsmedlem til at skubbe på?
“Forhåbentlig ikke det store, for nu er al forarbejdet gjort, nu venter vi på at beslutningen skal træffes. Kim og andre har gjort et stort stykke arbejde for at få fokus på trinbrættet og nu venter afgørelsen.”

På den anden side af landevejsbroen ind mod Laurbjerg kan der etableres trinbræt til 10,6 millioner kroner. Her set mod øst.

På den anden side af landevejsbroen ind mod Laurbjerg kan der etableres trinbræt til 10,6 millioner kroner. Her set mod øst.

Standser efter behov

“Jeg tror på at Laurbjerg kan få et trinbræt, hvor Arrivas tog kun standser, hvis du trykker på en knap, enten i toget, eller når du står og venter ved trinbrættet,” forklarer hun.
Favrskov Kommune er villig til at betale halvdelen af de 10,6 millioner kroner et nyt trinbræt vil koste.

Publiceret 12 December 2013 11:00