Madspild:

Del Maden med andre mennesker

Alle kan hjælpe, både private, firmaer og foreninger med at dele overskudsvarer

Af
Af Joan Frisk

Det bliver sværere og sværere at klare sig på offentlig støtte. At få råd til de mest basale ting som mad, tøj og hygiejne produkter kan være en kamp for de fleste, når husleje og forsikringer er betalt.
Derfor har Jørgen Mathiesen startet nonprofit projektet Del Maden, der indsamler god og frisk overskudsmad, som ikke har overskredet holdbarhedsdatoen, varer med skadet emballage og gaver fra fødevareproducenter, detailhandlen, engros, store events og lignende. Det bliver fordelt i madkurve og leveret til de udsattes dør, som en hjælp til dem for at de ikke skal sulte, skralde eller stjæle.

Fra madspild til madglæde

Del Maden arbejder med et miljø- og samfundsmæssigt formål.
”Vi medvirker til at maden ikke destrueres, og at de ressourcer og miljøbelastninger der er brugt til produktion og logistik ikke er spildt,” forklarer Jørgen Mathiesen, der arbejder på at projektet bliver lokalt bæredygtigt, og samtidig vil sprede sig på landsplan. For modtagerne er maden gratis og uden direkte eller indirekte omkostninger eller gebyrer.
”Det er ikke den nemmeste løsning, men den bedste løsning” fortæller iværksætteren.
”Jeg er godt klar over at mange økonomisk udsatte har svært ved at bede om hjælp og samtidig frygter at blive 'stemplet' af deres medmennesker.”
Del Maden er et anonymt netværk og det eneste modtagerne skal oplyse er, telefon nummer, navn, adresse og antal beboer i husstanden.

Sådan kan du hjælpe

Alle kan hjælpe, både private, firmaer og foreninger, så hvis du har lavet for meget mad eller der er en kage i overskud fra festen, og det ikke har været serveret, så lad være med at smide det ud.
Du kan altid kontakte Del Maden, som henter det og viderebringer det til de lokalt udsatte. Alle former for donationer er velkomne, fra mad og emballager til biograf-ture og gavekort.

null

Publiceret 07 November 2014 16:30

SENESTE TV