DEBAT:

Styrk det kommunale selvstyre

Bodil Kvistgaard Olsen, spidskandidat for Enhedslisten kommunalvalget, Houlbjergvej 10, 8870 Langå

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V) vil sætte grænser for kommunernes virksomhed.
Sådan står der at læse i adskillige aviser i denne uge. Det fremgår også, i f.eks. Avisen.dk, at erhvervslivet kalder det ”opgavetyveri”, når kommuner selv står for f.eks. genbrugsbutikker eller affaldskørsel og mad ud af huset.

Løhde og regeringen bebuder derfor en samlet klageadgang og et ”offentligt servicetjek af opgaver det offentlige skal løse. ” Hun får opbakning af DI, der f.eks. stiller spørgsmålstegn ved offentlig psykologhjælp ved skilsmisser. For mig at se har vores innovationsminister fat i den forkerte ende af det, som hendes egen partifælle KL-formand Martin Damm kalder ”mindre end et hår i suppen. ”
Her i Favrskov, som i andre kommuner, arbejdes der målrettet og seriøst med en god balance mellem frivillige kræfter, landsbyråd, kommunen og såkaldte ”private”. Demokrati, medindflydelse og fællesskaber er nemlig den næring, som lokalsamfundene skal leve af.
Ministeren burde derfor i stedet i højere grad arbejde på at hendes ministerium understøtter og styrker den demokratiske styring, som disse initiativer er udtryk for og ikke forsøge at lægge vores skæbne i hænderne på private økonomiske interesser.

Publiceret 06 March 2017 16:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV