Ny bog:

Er han Lock-Hansens morder?

Forfatter Peer Kaae er ude med ny bog om et af Danmarks mest efterforskede mordsager - Højbjerg-mordet

Af
Camilla Olesen

Mange tusind efterforskningstimer, en gigantisk bunke afhøringer, mange spekulationer og en massiv mediedækning gennem 50 år.
Mordet på forstadsfruen Marie Lock-Hansen i 1967 er aldrig blevet opklaret. Og det konkrete motiv er heller aldrig blevet fremlagt. Men en ny bog, 'Maries Morder,' af forfatter Peer Kaae sætter et andet fokus på mordet, end mange af de tidligere bøger har gjort det.
“For nogle år siden henvendte noget af Maries familie sig til mig, efter at man havde set, at jeg havde skrevet bogen 'Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej.' Jeg gik ind i sagen og har haft adgang til et begrænset omfang af politiets efterforskningsarkiv. Der rejste sig en helt fantastisk historie, og i bogen afdækker jeg et motiv og et meget simpelt svar på, hvem der kan have slået hende ihjel,” siger Peer Kaae, der har haft Preben Nibe, der stod for efterforskningen, til at læse korrektur på bogen.

Optaget af baggrunden

Peer Kaae har især hæftet sig ved Maries mand Oscar Lock-Hansens baggrund. I efterforskningspapirerne dukkede hans ekskone op, og det fik forfatteren til at gribe fat i den del af historien.
“Her kunne ligge et motiv. Det er en historie, der handler om svigt og forfængelighed. Oscar kunne ikke få børn, men han tog faderskabet for den dreng, som hans ekskone fødte. Samme dag som Marie blev skudt, flyttede Oscar Lock-Hansen sin formue til hende,” siger Peer Kaae og fortsætter:
“Marie var uskyldig (det er der mange, der ikke mener, red.). Og der er et motiv for mordet. Og jeg har fokus på, hvem der kunne have noget ud af at skaffe Marie af vejen.”
Peer Kaae pointerer, at han ikke kan bevise, at hans teori holder, men at det kan være, at det er Oscar Lock-Hansens papsøns biologiske far, der måske havde en interesse i at få ryddet Marie Lock-Hansen af vejen.
“Han har i hvert fald et motiv, og jeg tror ikke på, at det har været tilfældigt, at Marie blev dræbt,” siger forfatteren.

Jussi kan ikke være med

Peer Kaae finder familierelationerne interessante, og derfor har han valgt at have fokus på dem i sin nye bog.
“Det er en rigtig spændende sag, som ikke en gang Jussi Adler Olsen ville kunne udtænke. Den er yderst kompleks,” siger Peer Kaae, der også mener, at den grønne, meget omtalte Mascot ved mordstedet på Hestehavevej i Højbjerg slet ikke har noget med mordet at gøre.
“Jeg tror, at man i stedet skulle have koncentreret sig om den hvide bil, der blev set i området. Jeg tror, morderen kørte rundt i den,” siger Peer Kaae og konkluderer:
“Det er slut med at kalde Højbjerg-mordet for det motivløse mord - for der VAR et motiv.”
Hvis du vil læse mere om et af Danmarks mest efterforskede mord med 57 meters efterforskningspapirer, så er bogen til salg i boghandlen.

Publiceret 14 April 2017 08:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.