God påske på indbrudsfronten:

Halvt så mange ubudne gæster i år

Antallet af indbrud i påsken er mere end halveret i forhold til 2016

Det kan godt være, at påsken 2017 ikke vil blive husket for det gode vejr - til gengæld kan østjyderne glæde sig over, at flere indbrudstyve angiveligt også holdt ferie.
Fordelt over de fem dage fra Skærtorsdag til 2. påskedag fik Østjyllands Politi nemlig kun 47 anmeldelser om indbrud i privat beboelse fordelt over hele kredsen. 
Det er under halvt så mange som i 2016, hvor antallet af anmeldelser over de fem dage nåede op på 111, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Dermed fortsatte den seneste tids positive tendenser, hvor der generelt er sket et fald i antallet af indbrud.
"Vi ved jo, at antallet af indbrud traditionelt stiger i ferieperioderne, så det er rigtig glædeligt, at påsken har vist sig fra sin gode side, hvad det angår," siger vicepolitiinspektør René Raffo og peger på, at én af årsagerne kan være, at flere indbrudstyve i øjeblikket sidder varetægtsfængslet og en del også afsoner domme.
Alene i påskedagene blev fire personer anholdt og sigtet for indbrud i henholdsvis Risskov, Grenaa og på Samsø. Tre af dem blev efterfølgende varetægtsfængslet.
Men René Raffo er heller ikke bleg for at give borgerne en del af æren for de faldende indbrudstal.
"Vi opfordrer igen og igen borgerne til at sikre sig mod indbrud, og jeg tror efterhånden, at budskabet er nået ud til de fleste. Vi er også blevet bedre til at holde øje med hinandens huse, og vi får jævnligt henvendelser fra borgere, der har set noget mistænkeligt i nabolaget. Det er alt sammen med til at øge presset på indbrudstyvene," siger han.
Særligt i Aarhus Kommune er antallet af indbrud faldet markant sammenlignet med påsken sidste år. Borgerne i Odder Kommune har været helt fri for påskeindbrud, mens der i Favrskov og Randers har været lidt flere indbrud sammenlignet med sidste år. 
dp

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i påsken 2016 og 2017.

Indbrud i Østjyllands Politikreds i påsken:

2016: 111 indbrud

2017: 47 indbrud

Publiceret 19 April 2017 13:31

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.