136 østjyske cyklister og knallertførere fik bøde

Østjyllands Politi gennemførte før påsken en målrettet indsats mod cyklister og knallertførere

Hele 136 bløde trafikanter fra Østjylland fik et bødesmæk, da politiet ugen før påske gennemførte en landsdækkende, målrettet indsats med fokus på cyklisters og knallertføreres adfærd i trafikken.
Der var blandt andet fokus på manglende lys, kørsel frem for rødt lys, kørsel på fortov og anden trafikfarlig og generende adfærd, oplyser Østjyllands Politi, som standsede 187 personer under indsatsen.
Færdselspolitiet i Østjylland kan efter kontrollerne konstatere, at mange cyklister og knallertførere  angiveligt synes, at fortovet er til for dem og, at mange trafikanter ikke har den store respekt for det røde lys.
Det blev til i alt 136 sigtelser. 60 af dem omhandlede kørsel på fortove og gangstier, mens 32 var for kørsel for gult /rødt lys. Derudover blev 16 personer sigtet for at bruge mobiltelefonen, mens de befandt sig i trafikken.
Formålet med indsatsen var at øge færdselssikkerheden for cyklister og knallerter, der, i modsætning til andre grupper af trafikanter, ikke har haft den samme positive nedgang i antallet af alvorlige ulykker.
dp

Publiceret 20 April 2017 12:27