Finn Bluhm og Allan Sortkjær Jensen har en plan. Sidstnævnte overtager forpagtningen af Tennegaarden næste år. Foto: Kian Johansen

Finn Bluhm og Allan Sortkjær Jensen har en plan. Sidstnævnte overtager forpagtningen af Tennegaarden næste år. Foto: Kian Johansen

Skiftedag:

Kokken Allan i glidende overgang

Tennegaarden skal forpagtes af Allan Sortkjær Jensen fra april 2018. Men Finn Bluhm vil stadig hjælpe til

Af
Af Kian Johansen

Det er et ganske langsomt glidende generationsskifte, som Finn Bluhm og Allan Sortkjær Jensen er ved at foretage hos Tennegaarden i Grundfør, der er kendt for at levere mad ud af huset og for deres festlokaler til både bryllupper, konfirmationer og konferencer.
Den nye forpagtningsaftale på fem år og med option på derefter at købe stedet, er allerede underskrevet, men træder først i kraft til april 2018.
“Han skal jo have fuld skrald på med konfirmationer og bryllupper, derfor springer vi over de første lidt stille måneder i 2018,” mener snart 62-årige Finn Bluhm, der stadig ejer bygningerne, og fortsat vil bo på Tennegaarden, der er fra 1850.
“Jeg skal nok hjælpe til og gå til hånde, helt trappe ned, det kan jeg vist ikke,” smiler Finn Bluhm, der er udlært i 1971 hos Hotel Tre Ege i Brabrand. Indtil 2001 drev han Kellers Gaard i Aarhus, der blev revet ned.

Catering i det små

For 13 år siden startede han med catering fra gården Tennegaarden i det små. Sidenhen er det bare vokset, i takt med renoveringen af den dengang faldefærdige gård, der nu fremstår smukt renoveret.
Hovedbygningen har fået en tur og der er festlokaler og køkken i den tidligere grisestald.

Konceptet fortsætter

“Der bliver ikke ændret meget på konceptet, min idé er at fortsætte i samme stil. Jeg vil nok trimme menukortet, men det bliver samme prisleje og høje kvalitet,” lover den 37-årige kok, der er udlært hos Fru Larsen i Laurbjerg og derefter kom til Musikhusets restaurant, som Finn Bluhm forpagtede dengang.
Allan Sortkjær Jensen blev fastansat på Tennegaarden for ti år siden, så han kender til konceptet. Og snart er det ham, der står for det hele.

Publiceret 14 June 2017 10:00