Ny præst i Vejerslev, Aidt og Thorsø

De tre menighedsråd i Vejerslev, Aidt og Thorsø har for flere uger siden enstemmigt valgt ny sognepræst til den ledige præstestilling. Menighedsrådene indstillede blandt de seks ansøgere den 31 årige teolog Jakob Fink. Den lokale tålmodighed har været sat på prøve på grund af ferien, men efter godt to måneders ventetid er menighedsrådenes indstilling nu fulgt op med kirkeministerens udnævnelse af Jacob Fink som den kommende sognepræst i de tre sogne.
Oprindelig stammer Jakob Fink fra Randers, hvor han er opvokset, men under studiet og indtil har han boet i Aarhus. Han er nydannet teolog og har, siden han blev færdig, haft forskellige småjobs blandt andet som handicaphjælper på Grønland og i Aarhus samt frivillig i Kirkens Korshær.
Jakob Fink ordineres ved en højtidelighed i Aarhus Domkirke torsdag d 7. september og indsættes efterfølgende i de tre kirker søndag d. 10 september.
“Vi glæder os til, at vi igen får en fast præst, som kan møde mennesker med kirkens budskab. Vi er overbevist om, at folk i de tre sogne vil tage godt mod Jakob. Han flytter sammen med sin kone Katrine ind i præsteboligen midt i august måned. Det unge par er allerede i gang med at etablere sig i den nymalede præstebolig. Jakob glæder sig til at møde mennesker her i sognene og ser frem til at blive en del af folks liv i glæde og sorg. Han fortæller, at han vil fremme en levende kirke i de tre sogne,” siger Erik Bertelsen, formand for menighedsrådet i Thorsø.

Publiceret 10 August 2017 16:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV