Debat:

Udvides Voldumcentret eller skal vi have friplejehjem?

Af
Af: Uffe Amstrup Hans Frørup og Gert Jacobsen på vegne af arbejdsudvalget for et friplejehjem i Voldum

Vores velfungerende plejehjem, som vi meget gerne ser bevaret, dækker ikke nuværende og fremtidige behov .
Det blev bygget for 22 år siden til 10 beboere, med planer om at skulle udvides til 20 pladser. Det er bare aldrig sket. Tværtimod har det administrativt været foreslået at nedlægge det i 2010. Derfor bliver nye plejekrævende Voldum-folk flyttet vest på i kommunen med de ulemper, som det medfører for dem og deres kære.
Afgørelsen kan være nært forestående. Beslutning om ældreplejen i Voldum skal rumme en udvidelse af Voldum Centret indgår i de igangværende budgetforhandlinger, som skal være afsluttet meget snart.
Socialdemokratiet i Voldum har overtalt lokalrådet til midlertidigt at indstille arbejdet med at opføre et friplejehjem i Voldum på et areal beliggende naturskønt vest for Voldum kirke indtil ovennævnte forhandlinger er afsluttet, hvor det er partiets holdning, at Voldumcentret bør udvides med 10 pladser.
Vi i arbejdsudvalget for et friplejehjem i Voldum har sagt ja til at indstille arbejdet med at få udarbejdet lokalplan på matr. nr. 18 bk, Voldum, tilhørende Hans Mikkelsen.
Arbejdet vil dog blive genoptaget straks, hvis de politiske forhandlinger ikke fører til en plan, som indeholder en kommunal udvidelse af Voldumcentret indenfor kort tid.
Vi i Voldum venter spændt på om et flertal i byrådet endelig vil ligestille de ældre i Voldum og omegn med øvrige dele af kommunen. Det er urimeligt, at de ældre kan risikere at blive forvist til Ulstrup, Hammel eller Hinnerup. I øjeblikket er der to personer fra Voldum, som har måttet vælge plejehjem i Sall. Det giver familie og venner en køretur på 70 km for at besøge de ældre.
Har den pårørende ikke bil er der kun mulighed for at tage cyklen, hvis ægtefællen er placeret på plejehjem i Hinnerup, Hammel, Ulstrup, Sall eller Hadsten.
Vi venter spændt på en positiv afgørelse hos de folkevalgte.

Publiceret 10 August 2017 16:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.