25 år fejres med havnefest

Ulstrup Marina inviterer til 25 års jubilæum og havnefest

Traditionen tro er der igen havnefest i Ulstrup Marina. Det sker 19. august .
Det helt særlige i år er, at bådklubben fylder 25 år, og det skal fejres med maner. Derfor er alle inviteret til en gratis sejltur til Bamsebo Camping og tilbage igen klokken 13.
Fra klokken 15-17 er der reception, og bestyrelsen i bådklubben håber, der kommer mange nuværende og tidligere medlemmer og eventuelt byrådsmedlemmer og andre, der kunne være interesserede i at støtte op om bådklubben.
Senere er der fællesspisning for dem der melder sig til.

Lokale kræfter fik Ulstrup Marina i gang

Ulstrup Marina er ved at være en moden kvinde, som blev indviet 19. september 1992.
Det var de lokale borgere, hovedsageligt fra Gudenaaparken, som var blandt initiativtagerne. Mange havde små både liggende på brinken i åen og dermed opstod ønsket om en marina.
I dag har bådklubben tæt på 60 medlemmer. Af dem er cirka 26 aktive og deltager udover kontingentet også med frivillig arbejdskraft. Bestyrelsen består af fem personer og en suppleant. Bestyrelsens opgaver er blandt andet at vedligeholde området og at afvikle arrangementer som Sankt Hans og den forestående havnefest.
Økonomien i klubben kunne sagtens være bedre, for det har taget hårdt på pengekassen at få helt nyt træværk på havnekanten, så derfor er der i år kun lige råd til også at få malet klubhuset. Bådklubbens medlemmer tillader sig alligevel at drømme om udvidelser i fremtiden.

Til Sankt Hans mødte Ulstrups nye flersprogede indbyggere de lidt ældre søulke, og begge parter fik udvidet deres horisonter. Foto: Katharina Kløve

Til Sankt Hans mødte Ulstrups nye flersprogede indbyggere de lidt ældre søulke, og begge parter fik udvidet deres horisonter. Foto: Katharina Kløve

Fremtiden for Marinaen

Formand i bådklubben Henrik Dahl har nu siddet på posten i fem år.
Han bruger selvfølgelig havnen, fordi han har en båd der, men han kommer mindst ligeså meget for hyggen, stemningen og det sociale.
“Vi har virkelig en dejlig klub med nogle skønne medlemmer, som går op i, at vi hygger os sammen. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at vi i lang tid har haft en permanent toiletløsning og dermed også strøm og vand øverst på vores ønskeliste. Det vil gøre marinaen endnu mere attraktiv og eventuelt give flere muligheder for udnyttelse.”
Bestyrelsen håber på tilskud til toilettet fra Favrskov Kommune og er i gang med også at søge fondspenge. Andre bidragsydere er selvfølgelig mere end velkomne. Der er i det hele taget uanede muligheder for området.

Sankt Hans var et kæmpe hit i Ulstrup Marina og blev fejret med bål og koncert med Marie Frank. Nu fortsætter succesen med den årlige havnefest den 19. august. Foto: Katharina Kløve

Sankt Hans var et kæmpe hit i Ulstrup Marina og blev fejret med bål og koncert med Marie Frank. Nu fortsætter succesen med den årlige havnefest den 19. august. Foto: Katharina Kløve

Publiceret 11 August 2017 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.