Missionshus-byggeri ramt af konkurs

Efter pause siden midten af april er håndværkerne igen i gang i Hinnerup Missionshus

Af
Tekst og foto: Hanne Bliksted

Indre Mission i Hinnerup har i forbindelse med ombygning og udvidelse af missionshuset på Storegade det seneste år været genhuset forskellige steder i byen, og efter at byggeriet blev forsinket, fordi firmaet Byggeriets Tømrer og Snedker i Lystrup gik konkurs i april, er aktiviteterne stadig fordelt rundt i byen.
Planen var at byggeriet skulle være færdigt i maj, men nu bliver det i starten af november.
De seneste par uger har håndværkværkerne arbejdet intenst på det store byggeri, efter det har ligget stille i mere end fire måneder. I mellemtiden måtte Indre Mission finde et andet firma, som kunne overtage hovedentreprisen efter Byggeriets Tømrer og Snedker i Lystrup uden, at det kostede ekstra ud over de ca. fem mio. kr., som byggeriet er beregnet til. Nu er det så Simons Tømrerfirma, som har hovedentreprisen.
“Det krævede flere forhandlinger med konkursboet og forhandlinger med flere firmaer for at finde det, som passede til både os og vores økonomi,” siger formand for byggeudvalget Niels Sig Jensen, som også er kasserer i bestyrelsen for Indre Mission i Hinnerup.
“Nu glæder vi os til at blive færdige og håber på at undgå flere benspænd,” tilføjer han med henvisning til den brand som i januar ødelagde både krydsfinerplader og spær i tagkonstruktionen. Indvielsen af det nye missionshus holdes i weekenden 17.-19. november.

Den nye tilbygning fylder godt ud mod Østergade. Foto: Bliksted

Den nye tilbygning fylder godt ud mod Østergade. Foto: Bliksted

Publiceret 12 September 2017 09:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV