Overskud på 300.000 fra Hammel Hestemarked

Haammel GF får 250.000 efter årets Hestemarked

En indtjening på 300.000 kroner og deraf 250.000 kroner til Hammel GF, blev årets resultat efter Hammel Hestemarked fandt sted i september.
“Vores estimat er, at cirka 50.000 personer besøgte Hammel Hestemarked i de fire dage markedet strækker sig over,” fortæller den afgående formand, Hans Jensen.
“Som noget nyt havde vi besøg af politiet der skulle se på om det var nødvendigt med sikring mod terror, det var heldigvis ikke nødvendigt med yderligere restriktioner. Teknologisk Institut var rundt og se på om de forskellige attraktioner i Tivoli var forsvarlige, og der var kun nogle små ting der skulle tilrettes lidt, så torsdag eftermiddag var vi klar til det store rykind,” fortæller han.

Ødelagte stole

På trods af et generelt godt afviklet hestemarked i 2017, så ærgrer Hans Jensen sig over at enkelte fik ødelagt det for alle andre.
“På pladsen havde vi fest i teltet lørdag for de yngre mennesker, med en rigtig god stemning og højt humør. Desværre var der nogle enkelte der ikke kunne styre sig, vi fik ødelagt cirka 100 plastikborde og stole, hvilket jo reducerer vores overskud en hel del. Det er rigtigt ærgerligt at nogle få ødelægger det for de, der forstår at feste på en ordentlig måde,” sukker formanden.

Godt overskud

Overskuddet for 2017 blev på 300.000 kroner. Det betyder at der er 250.000 kroner til HGF efter at alle udgifter er betalt, der er givet 50.000 kroner til Hammel Handel, der i sin tid var den bærende kraft i Hammel Hestemarked.
De seneste par år har det været en styregruppe under HGF, der har stået for det fulde arrangement.
Næste års Hammel Hestemarked finder sted 30. augsut til 2. september 2018.

Publiceret 11 October 2017 09:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.