Fotogalleri:

Kagens Dag - uhm-m, hvor de smager

Kagens Dag i Sløjfen blev et tilløbsstykke med over 200 kagelystne gæster

Af
Anette Bonde

“Vi elsker kage og kaffe, og når der er noget i byen, vil vi gerne bakke op - det går jo til et godt formål. Og samtidig støtter vi bageren.”
De to veninder Bodil Grønhøj og Lisbeth Knudsen havde ladet sig lokke til Kagens Dag i Sløjfen, hvor bager Mester Jacob onsdag i denne uge diskede op med 14 forskellige lækkerier.
Der var udsolgt til begge kage-kaffeborde med 100 billetter til henholdsvis klokken 14 og 16. Prisen pr. billet var 75 kroner, og så kunne gæsterne spise alt det, de havde lyst til. Indtægterne gik til bostøtte- og botilbuddet Ellemosevej i Hadsten.

Klokken 14.10 bød Mester Jacob, Jacob Overgaard, velkommen til de første gæster og kort efter lød fyldtes caféen af en munter summen. En mødregruppe på syv hyggede sig ved ét af bordene med deres børn på skødet.
“Vi plejer at mødes en gang om ugen - i dag er det ekstra luksus. Vi plejer alligevel altid at spise boller og kage, men i dag er der mulighed for at spise endnu flere kager”, siger Dorte Odgaard Kirk med et stort smil.
Amalie er her med farmor og mormor, Poul Arne og Else.
“Det er et godt initiativ. Fantastisk at nogle stiller sig op og går sådan noget for den gode sags skyld”, siger farmor med et venligt blik hen imod Mester Jacob.
Amalie bager i øvrigt jævnligt, særlig når hun er på besøg hos sin mormor. “Der er altid plads til en kage mere”, siger morfar.

Mødregruppens mødre nød de lækre kager og muligheden for at prøve nye opskrifter. Ved gruppens almindelige træf står den også på boller og kage.

Mødregruppens mødre nød de lækre kager og muligheden for at prøve nye opskrifter. Ved gruppens almindelige træf står den også på boller og kage.

Med for femte år

Det er femte år, Mester Jacob inviterer til kaffebord i forbindelse med Kagens Dag. Jacob Overgaard fortæller, at han egenlig er medløber på Hinnerup Bageri, som har været med i mange år.
“Det vokser stille og roligt”, fortæller han og tilføjer, at der det første år var cirka 2 x 35 gæster. I år var der som nævnt 200 betalende gæster, og mange har gået forgæves efter en billet.
Mester Jacob har i år lavet tre kager specielt til børnene, nemlig hindbærsnitte, trøfler og havregrynskager. De voksne får mulighed for at prøve nye perler på smagsløgene, idet der var hele ni nyheder. Kun to gengangere fra sidste år.
På landsplan var det i år kræftens Bekæmpelse, der blev tilgodeset af landets bagermestre på Kagens Dag. De seneste år har Jacob Overgaard imidlertid valgt at støtte lokalt, og når han i år lader overskuddet gå til Bostøtte- og botilbuddet Ellemosevej i Hadsten skyldes det, at mange af disse beboere støttede op om Kagens Dag sidste år.
Der er ikke trukket noget fra billetindtægten, når bostøtte- og botilbuddet får overrakt beløbet, hverken prisen for råvarer, løn til personale og hvad der ellers kan være af udgifter.
“Jeg ved ikke, om det er en god forretning. Men det er skidesjovt”, smiler han og langer endnu et par kager over til en gæst, der gerne ville prøve nogle flere kager.

Jacob Overgaard, Mester Jacob, var vært ved Kagens Dag i Sløjfens café.

Jacob Overgaard, Mester Jacob, var vært ved Kagens Dag i Sløjfens café.

Publiceret 12 October 2017 16:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV