Fotogalleri:

Sol, Skrallebang og motion i Lilleåparken

Børnenes Motionsdag i Hadsten med sang og leg til duoen Skrallebang og poster med sjove opgaver

Af
Anette Bonde

“Sang, musik og bevægelse gør bare noget ved børn”, lyder det fra institutionsleder i Hadsten Børnehave, Marianne van Norde, mens hun betragter sceneriet i Lilleåparken fredag formiddag, hvor solen maler parken i gyldne sensommerfarver.
Tradition tro har hun inviteret Hadstens børneinstitutioner og dagplejere til Børnenes Motionsdag. Kort efter starten skruer duoen Skrallebang op for højttalerne, og så går det løs med sange om alverdens dyr, mens børn og voksne danser, hopper, blæser sæbebobler og i det hele taget får både motion og god musik.
“Ud over at man har det sjovt og kan grine sammen med andre børn og de voksne, så kan musik noget med sprog, rytme og samspil med andre. Det giver en dejlig fællesskabsfølelse”, siger Marianne van Norde.
Hadsten Børnehave har masser af musik i ugens og årets løb. Der er jævnligt besøg af musikpædagog Nana Bang Kirkegaard fra Skrallebang, der kommer og laver sanglege og andet sjov med børnene. Tre gange om året i forbindelse med års-begivenheder kommer duoen Skrallebang på besøg, og til daglig er der også hyppigt musik.

Poster med motion

Efter Skrallebangs livlige indslag i Lilleåparken, skal der fyldes på depoterne med mad og drikke. I takt med at børnene bliver færdige med formiddagsmaden, finder de hen til de forskellige poster, der alle byder på sjove udfordringer, som de forskellige børneinstitutioner har forberedt. Der er børnebowling, sækkeløb, tovtrækning, højdespring, løb, ærteposekast, vendespil, kartoffelløb, trillebørsstafet, faldskærm med bolde og gummistøvlekast. Og så er der selvfølgelig også vandpytter, som altid er sjove at pjaske i!
Børnene kaster sig ud i aktiviteterne, og i løbet af formiddagen får de sikkert også hilst på gode venner fra de andre børneinstitutioner og måske også deres tidligere dagplejer.

Sæbebobler fanges til musik af Skrallebang.

Sæbebobler fanges til musik af Skrallebang.

Og så var der selvfølgelig de herlige vandpytter.

Og så var der selvfølgelig de herlige vandpytter.

Leg og Skrallebangmusik en dejlig fredag formiddag.

Leg og Skrallebangmusik en dejlig fredag formiddag.

Publiceret 13 October 2017 12:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV