KLUMME:

Når momentum falder

Af
Af Michael Jensen

Hadsten. Direktør i Colea Consult

En af de vanskeligste opgaver, jeg kan komme ud for i mit arbejde, er at skulle medvirke til at udvikle og implementere strategi i en organisation, der har mistet momentum.
Momentum forsvinder givet af forskellige årsager, men to af de hyppigste er, at nogle organisationer efter, at det er gået godt i en årrække, bliver for selvfede og ganske enkelt mister sulten på mere, og på den anden side, at dårlig ledelse gradvist har drænet organisationen for energi, lyst og de mest proaktive medarbejdere.
At skulle genskabe momentum er næsten som at skulle skabe en helt ny organisation, og det er noget, der koster tid og kræfter. Så meget vigtigere er det konstant at have fokus på et højt momentum, men her kommer nogle bud på, hvad vi kan gøre når momentum skal genskabes, i prioriteret rækkefølge:
1. Genskab sulten og følelsen af, at noget skal gøres - dette gøres bedst ved at fremmane truslen om, hvad der sker, hvis ikke momentum genskabes.
2. Involver ledergruppen i etableringen af en ambitiøs målsætning med en relativ kort tidshorisont, så der etableres en følelse af, at der skal gøres noget nu og her.
3. Beskriv klare konsekvenser af manglende målopfyldelse og vær konsekvent omkring disse.
4. Bryd målsætningen ned i klare og overskuelige bidder, så folk får følelsen af at afslutte sager og se konsekvenserne deraf.
5. Beløn og anerkend, hver gang I afslutter en milepæl med succes - det giver lyst til mere.
6. Opgrader løbende forventningsniveauet, og accelerér bevidst jeres deadlines, så momentum gradvis øges, og fortsæt med at skubbe på ambitionsniveauet.
Sæt fokus på disse punkter, og I vil over tid opleve, at jeres momentum gradvist vender tilbage.

One way to keep momentum going is to have constantly greater goals.


Michael Korda

Publiceret 13 October 2017 06:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV