DEBAT:

Hvad har Enhedslisten gjort?

Af
Peder Meyhoff

byrådsmedlem og -kandidat for Enhedslisten

Overdrevet 15

Hinnerup

Enhedslisten har i denne byrådsperiode været med i de fleste beslutninger. Vi har også været med i 3 ud af 4 budgetforlig. Grunden til at vi ikke var med i det fjerde var at de andre partier vedtog at sænke grundskylden. Det ville vi ikke være med til, bl.a. fordi denne skattelettelse kun kom husejerne og ikke lejerne til gode.

Men vi har langt fra altid været enige med de andre. Nedenfor kan du læse om nogle af de sager hvor vi har stemt imod de andre eller hvor vores forslag er blevet afvist af et flertal. Plus et enkelt vi fik støtte til.

• I februar 2016 foreslog vi at aflyse privatiseringen af de kommunale boligveje. Det blev dengang afvist af alle andre, men senere skiftede de holdning, og privatiseringen blev aflyst.

• I maj 2016 foreslog vi forgæves at Favrskov ikke handler med firmaer der har aktiviteter i besatte områder. Vi tænkte specielt på Vestbredden og Vestsahara—og bl.a. på vejsalt fra Vestsahara (Vestbredden er besat af Israel og Vestsahara af Marokko).
• I juni 2016 foreslog vi forgæves at 500 borgere med deres underskrifter kan få en sag sat på byrådets dagsorden. Men sjovt nok ser et tilsvarende forslag ud til snart at blive vedtaget i Folketinget.

• I januar 2017 stemte vi imod at grødeskæringen i Gudenåen bliver øget til det dobbelte, og endda gøres bredere—på trods af at stort set alle eksperter siger at det vil gøre mere skade end gavn. Det store flertal stemte for.

• I marts 2017 foreslog vi forgæves at kommunen udarbejder en plan for hvordan naturindholdet og –kvaliteten i kommunen kan øges.

• I april 2017 foreslog vi forgæves at der kun skal gives støtte til nedrivninger hvis der er en plan for områdets anvendelse—og at beboerne i den relevante landsby bliver inddraget i processen.

• I august 2017 foreslog vi forgæves at kommunen altid skal sikre at naturen forbedres og offentlighedens adgang øges når der laves lokalplaner for nye udstykninger.

• I september 2017 foreslog vi at kommunen etablerede en skovbegravelsesplads. Det fik opbakning af samtlige byrådsmedlemmer.

PS! Ved de fleste af forslagene fik vi støtte fra SF og ofte også 1 eller 2 socialdemokrater. Men de øvrige stemte imod sammen med de borgerlige partier.

Publiceret 10 November 2017 17:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV