DEBAT:

Infrastruktur. Mobilhullerne skal ’lappes’

Af
LÆSERBREV

Vi skriver snart år 2018, så det kan simpelthen ikke være rigtigt, at der ikke er bedre dækning i yderkantsområderne.
Det kan ikke passe, at man kan have svært ved at ringe til for eksempel teleudbyder, læge eller i værste tilfælde 112.
I de tyndtbefolkede områder kan man risikere, at der slet ikke er dækning, og dette kan i yderste konsekvens være katastrofalt.
Jeg har boet i Favrskov Kommune i 25 år, derfor ved jeg, hvor vigtigt det er, at det mobile netværk virker, uanset hvor man befinder sig.
I denne uge var jeg i Norring, hvor jeg oplevede, at en butik ikke kunne tage imod dankort, da nettet svigtede, og derfor kunne terminalen ikke få forbindelse.
Derfor vil jeg aktivt gå ind i kampen for en bedre dækning i Favrskov Kommune. Der skal forsøges at sætte et større pres på teleudbyderne for på den måde at styrke lokalsamfundene.
Jeg vil gerne kunne tiltrække små virksomheder, og vi må erkende, at det er de færreste i dag, der benytter sig af at have en fastnetforbindelse.
Måske vi skal se efter, hvad Syd- og Norddjurs gjorde for at løse problemerne med mobildækning. Måske skal vi kopiere deres dækning, som de gjorde det tilbage i 2016? Noget skal der gøres.
Endvidere skal der sørges for bedre internet fra de forskellige udbydere. Det er i dag ikke alle, der kan få fibernet, og en almindelig telefonstik-forbindelse kan med held trække 8 MB.
Derfor vil jeg aktivt gå ind i denne kamp, for at alle kan være ligestillet i denne sag.
Jeg beder nu om jeres hjælp til at finde ud af, hvor netop jeres huller er i mobildækningen, så vi kan få dem 'lappet'.

Publiceret 14 November 2017 04:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV