DEBAT:

Hvordan kan Venstre i Favrskov kalde sig liberale?

Af
Simon Buus Olsen (LA)

Byrådskandidat KV17. Bøgehaven 8370 Hadsten.

Jeg er ung og førstegangskandidat og jeg skal blankt indrømme at jeg er uerfaren i specielt kommunalpolitik og jeg brænder også fingrene engang imellem.
Men jeg er blevet overrasket over hvor stor en gavebod en valgkamp er – for det handler mere om hvad vi kan give folk for deres skattekroner, end at vi rent faktisk lader være at opkræve så meget i skat og så kan folk selv bestemme over deres egne penge.
Her er jeg specielt forundret over at Venstre, Danmarks liberale parti, 4 år i træk har indgået budget henover midten hvor vi har oparbejdet en formue i kommunekassen, der snart rundet 400.000.000 kr.
Vi opkræver faktisk så meget i kommuneskat, at vi ikke må bruge de penge, grundet regler for kommuners forbrug.
I de 4 år der er gået, har Venstre ikke en eneste gang gået ind til en budgetforhandling med en seddel hvor der stod skattelettelser. Det nærmeste var en afskaffelse af grundskylden for friskoler, som sjovt nok kom fra Liberal Alliance og jeg er personligt rigtig glad for at Venstre trods alt tog den opgave til sig og fik det igennem.
Men når Flemming Nørgaard står i en tv-debat og siger at han fik 16 ud af 17 punkter som Venstre tog med ind til forhandlingerne, igennem – så undrer det mig at et liberalt parti ikke har skrevet skattelettelser på listen også.
Udover den kæmpe formue der opkræves for meget i skat, så har Cepos netop konkluderet at vi i Favrskov kan sænke skatten for 2,5% UDEN det vil forringe vores serviceniveau, altså uden at indregne vores formue i kommunekassen.
Så Venstre, hvis i er et liberalt parti, så er det vel bare at komme i gang?

Publiceret 19 November 2017 21:00

SENESTE TV