Ny bog om Thorsø Biogas trykt

Tidligere formand og medlem af bestyrelsen er to af flere bag bog om Thorsø Biogas

Egentlig var Thorsø Miljø og Biogasanlæg A.M.B.A. dømt ude, længe før det overhovedet var bygget. Et biogasanlæg i Thorsø var ”perspektivløst”, som vicedirektør Peter Vadstrup Jensen, Naturgas Midt/Nord, formulerede det i et brev til Energistyrelsen i 1992.
Ideen om bogen er fostret af den tidligere formand Kurt Sørensen og sekretær i bestyrelsen Jørgen Juul Jensen, der har fået hjælp af en del andre bidragydere til teksterne.
Biogasanlægget kan snart fejre 25 års jubilæum. Og så har Thorsø Biogasanlæg i øvrigt i de seneste mange, mange år haft pæne sorte tal på bundlinjen. Så nej, det var langt fra perspektivløst.
Hvordan det gik til, at anlægget blev et ”lokomotiv for biogassen i Danmark”, som en af bidragyderne kalder det, kan man læse om i bogen ”Thorsø Biogas – fra idé til succes” med undertitlen ”når lokale tager sagen i egne hænder”.
Bogen er netop leveret fra trykkeriet og indeholder fortællinger fra mange af de aktører, der var med fra den allerførste spæde ide. Deres bidrag suppleres med interviews med nogle af dem, der har og har haft interesse for biogasanlægget, f.eks. naboer, driftsleder, den konsulent, der har været med i alle årene, og den nuværende bestyrelsesformand. Bogen giver desuden eksempler på sjove og finurlige oplevelser, som initiativtagerne har haft undervejs, og den er illustreret med både historiske fotos og nye fotos af værk og mennesker omkring anlægget.
Bogen kommer i øvrigt til salg hos ved lokale boghandlere, Meny og XL Byg i Thorsø samt Sparkøbmanden i Gjern.

Publiceret 05 December 2017 09:00

SENESTE TV