Casper illustrerer eventyr med papirklip

Casper Richter fra Hadsten sendte et eventyr ind og blev hyret til at illustrere hele bogen med papirklip

Af
Anette Bonde

En barneheltinde, drager, fortryllede roser, feer og kæmper, prinser og prinsesser, en månemand og en soldronning, snevejr og mystiske vinterskabninger …
Casper L. Richter, 26, Hadsten, har illustreret bogen ”Vintereventyr”, der netop er udkommet på Forlaget DremLitt. De fineste papirklip pryder bogens sider, og også for- og bagside er rammet ind af smukke og detaljerede papirklip.

Bobler af ideer

Casper L. Richter er en kreativ sjæl. Lige så længe han kan huske, har han digtet, malet, lavet papirklip, skrevet og snittet træ. De seneste fire år har han dog koncentreret sig om papirklip og om at skrive. Han bobler af ideer.
”Jeg har hovedet fyldt, og det er skønt at få min inspiration ud på denne måde.”
At skrive et eventyr var derfor lige en sag for Casper L. Richter, Hadsten, og da han så, at Forlaget DreamLitt i februar i år udskrev en konkurrence om vintereventyr, satte han sig til tastaturet.
Sammen med et papirklip til illustration sendte han sit eventyr ind i juni, men blev ikke blandt de tolv udvalgte.
Til gengæld modtog han et tilbud om at illustrere bogen.

I entréen hjemme hos Casper L. Richter kan man se både dramatiske og søde eksempler på hans papirklip. Foto: Anette Bonde

I entréen hjemme hos Casper L. Richter kan man se både dramatiske og søde eksempler på hans papirklip. Foto: Anette Bonde

”Vildt spændende”

”Det har været vildt spændende. Jeg nød muligheden for at lave noget, der var så forskelligt, og også at illustrere tolv forskellige forfattere på én gang.”
Med tiden satser Casper L. Richter på at kunne leve af sin kunst og sit forfatterskab. Sin medvirken i ”Vintereventyr” vil hjælpe ham på vej, håber han.
”Chancen for at udgive noget igen, er i hvert fald større nu, hvor jeg både har en kontakt til forlaget og kontakt til de tolv forfattere.”
På Sløjfen i Hadsten har man to gange kunnet se udstillinger med hans papirklip, og han har også udstillet på kirkekontoret i Lisbjerg.

I gang med fere historier

Indtil nu har Casper L. Richter ikke fået udgivet nogle af sine historier, men han sender til stadighed ind til forlag. Flere historier er under skrivning, både noveller og romaner og ind imellem skriver han også sange.
Hans plan er nu at følge op på sine gode erfaringer med ”Vintereventyr”, nemlig at skrive små eventyr og selv illustrere dem, når han sender dem til forlag.


Fakta:
”Vintereventyr” er udgivet af Forlaget DreamLitt i Aarhus. Bogen kan købes gennem forlagets hjemmeside og hos enkelte boghandlere, blandt andet Bogormen i Hadsten.
Casper L. Richter henter inspiration til både papirklip og forfatterskab fra filmen og litteraturen, specielt H. C. Andersen, Brødrene Grimm, 1001 Nat og Stephen King. Også natur og dyreliv sætter fantasien i sving.
På Facebook-siden Casper L. Richter Story & Art kan man se eksempler på hans værker

Publiceret 15 December 2017 10:00

SENESTE TV