Familie giver milliondonation til neurocenter

Arvingerne og tidligere patient donerer penge til Hammel Neurocenter.

Af
pengeregn

“Vi bliver altid utroligt glade, når vi møder tidligere patienter og pårørende, som takker for en god behandling hos os. Men det er klart, at det gør ekstra indtryk, når der følger en million kroner med takken.”
Sådan lyder det fra ledende terapeut Mette Schrøder efter, at Hammel Neurocenter netop har modtaget den største private donation i centrets historie.
Det er arvingerne til en tidligere patient på Hammel Neurocenter, der har valgt at betænke neurocentret og de fremtidige patienter med en donation. Patienten var i 2013 indlagt på Hammel Neurocenter efter en alvorlig hesteulykke og blev efter nogle måneder udskrevet til eget hjem. Efter vedkommendes død tidligere i år har de efterladte kontaktet Hammel Neurocenter med ønsket om anonymt at donere de mange penge. Bag donationen ligger en taknemmelighed over den rehabilitering og de fremskridt, Hammel Neurocenter hjalp deres familiemedlem til.

Donationen hjælper patienter

For Hammel Neurocenter betyder donationen en mulighed for at investere i nogle af de ønsker, som ellers kan være vanskelige at finde midler til.
“Samtidig har vi lagt vægt på, at donationen skal komme alle vores patienter til gavn – både de meget svært skadede patienter inden for det højtspecialiserede område og de svært skadede patienter inden for regionsfunktionen, siger Mette Schrøder.
Helt konkret giver donationen blandt andet mulighed for at anskaffe en mindbeagle – en avanceret hætte med elektroder, der kan hjælpe med at skabe muskelaktivitet hos patienter med ny og meget alvorlig hjerneskade. Endvidere anskaffes udstyr til el-terapi, som bruges til at træne de mindre muskelgrupper i ansigt og hals hos patienter med blandt andet synkebesvær. Også en avanceret træningsdukke – Nursing Kelly – bliver der råd til, så både faste medarbejdere og studerende fremover kan træne behandling, genoplivning og pleje på realistisk facon.

Publiceret 20 December 2017 08:00

SENESTE TV