Hadsten Fri Fagskole holder åbent hus

Det er næsten en ny skole, der vises frem på lørdag 13. januar

Hvis man går og spekulerer på, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten, er der mulighed for at få stillet nysgerrigheden lørdag 13. januar. Her holder Hadsten Fri Fagskole åbent hus kl. 13-17.
Der er sket meget, siden Margrethe Pedersen i 1923 byggede den smukke skole, og meget sker der stadig.
Skolen er i dag en Fri Fagskole, og er sammen med sine 11 søsterskoler i rivende udvikling og på vej til at blive 'Erhvervslivets kostskoler'. Det betyder blandt andet et større fokus på den erhvervsrettede undervisning og et tættere samarbejde med det lokale erhvervsliv, skriver Hadsten Fri Fagskole i en pressemeddelelse.

Kage og aktiviteter

Heraf fremgår det også, at det næsten er en ny skole, der bliver vist frem til åbent hus med nyt navn, der er blevet bygget til, og hele skoletilbuddet er under udvikling. Der er på dagen gjort meget for at tiltrække lokale borgere i alle aldre, så de kan få et bedre kendskab til skolen.
Der serveres kage fra skolens food-linje, og arrangeres aktiviteter for børn af care-linjen, mens de unge kan boltre med computerspilsudvikling sammen med game-linjen. Derudover vil der være åbent i nogle af skolens værksteder og man kan også få en rundvisning og høre mere om skolens tilbud.

Erhvervsrettet 10. klasse

Skolen ønsker nu at markere sig som et stærkt og erhvervsrettet alternativ til almene efterskoler, og henvender sig dermed til alle unge, der ønsker at afprøve en fremtid indenfor fødevarebranchen, computerspilsudvikling eller pædagogik og omsorg. Således kan de unge tage en erhvervsrettet 10. klasse på Hadsten Fri Fagskole, hvor de kan blive klogere på deres valg af uddannelse.
Det er vigtigt for skolen med lokal opbakning og at byens borgere kender til skolen. Derfor håber man, at mange kigger ind på dagen.
jesl

Publiceret 11 January 2018 07:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen