Topdanmark om Tema Centret:

“Nu er det op til politikerne”

Udvalgsformand afviser og maner til ro

Efter at Favrskov kommunes høringsfrist udløb 8. januar, ligger bolden nu hos politikerne, om SuperBrugsen får lov at udbygge, lyder det fra Topdanmark, der har ejet Temacentret i en årrække.
De sælger den del af centret til SuperBrugsen, som ligger ud mod Godthåbsvej. Bygningen nedrives, og der bygges nyt.
Konkret betyder det, at Centerkiosken og Loop blot flytter over på den anden side i Tema Centret, hvor alle eksisterende indvendige facader fornyes.
Udenom bliver der også anlagt opholdsplads og beplantning.
”Efter at have forhandlet med SuperBrugsen siden sommeren 2016, er vi nu kommet et meget stort skridt videre. Alle tekniske usikkerheder, herunder adgangsforhold til centret fra centerarkaden i byggeperioden, er nu afklaret, og lige før jul er der underskrevet en aftale mellem Topdanmark og SuperBrugsen. Denne aftale er dog betinget af, at Favrskov Kommune kan godkende projektet i sin helhed,” siger Jan Pedersen på vegne af Topdanmark i en pressemeddelelse.
“Det er vores vurdering efter gentagne drøftelser med embedsmænd og de folkevalgte, at Favrskov Kommune vil gå meget langt for at få projektet gennemført, men politik er politik, og alt kan ske”, lyder det.
Presset er dermed sendt over til politikerne.

Vi har fundet en løsning

“Jeg vil i første omgang glæde mig over at SuperBrugsen udvider forretningen og at vi i fællesskab endelig finder en løsning”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Anders G. Christensen (V).
Han understreger, at han ikke ser nogle politiske hindringer for at projektet føres ud i livet, sådan som Jan Pedersen antyder.
“Det er ikke kommunen der bremser det her. Der er nogle tekniske ting, der skal gennemføres, blandt andet nogle ommatrikuleringer.”
Han trækker vejret dybt, før svaret om den slet skjulte kritik fra Topdanmark kommer.
“Sendrægtigheden falder i den grad tilbage på Topdanmark. Det har været nogle hårde forhandlinger. De har ejet Tema Centret i rigtig lang tid og man kan sige, at hvis de virkelig ville udvikle det center, så har de haft muligheden. At man pludselig går over til at sige, at det står og falder med kommunen, det er ikke i orden.
"Det er slet ikke ment så kategorisk,det har slev ikke været for at provokere overhovedet" fortæller Jan Pedersen fra Estate Advice der hjælper Topdanmark med at få gang i Tema Centret.
Han understreger at samarbejdet med i sær Favrskov Kommunes embedsfolk har været forbilledelig.
"Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi finder en løsning," forklarer han.
 Fakta

Tema Centret blev bygget og indviet i 1973 på den grund, hvor den tidligere Markedsplads i Hammel lå. 
Et par af byens fremtrædende butiksejere, isenkræmmer Poul Christensen og manufakturhandler Anton Østergaard fremlagde et storstilet projekt, der indebar, at de opkøbte den gamle markedsplads fra kommunen. 
I samarbejde med Andelsbanken og FDB skabte de rammerne for et butikscenter. 
Byens øvrige handlende og byrådet var skeptiske, men efter træge forhandlinger lykkedes det de to butiksejere at realisere Tema Centret.

Publiceret 16 January 2018 10:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf