Rasmussen fra Langå sang sejren hjem

Den 33-årige univesitetsuddannede Jonas Foldager Rasmussen bor i Langå med sin familie og skal nu til Lissabon

Af
Michael Wulff

Da det danske Melodi Grand Prix 2018 havde slået den sidste tone an i Gigantium i Aalborg lørdag aften, kunne den 33-årige Jonas Foldager Rasmussen - bosiddende i Langå - løfte armene og trofæet i vejret som vinder.

Hans vikinge-sang og -kostume skal til maj repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix, som i år afholdes i Lissabon i Portugal.

Rasmussen, som han helst vil kaldes i Grand Prix-sammenhæng, fik kun få timers søvn efter Grand Prix-sejren og festen. Det fortæller eb.dk, som har talt med ham.

“Det var virkelig dejligt, at få en kold øl i hånden og skåle med alle de helt fantastiske mennesker, der har været med til at lave Grand Prix'et. Det var især dejligt at skåle med de andre deltagere. Vi er alle meget forskellige, men vi har hygget os rigtig meget sammen,” lød det fra Rasmussen.

Kone og to døtre

Han kunne efter sejrfesten ikke selv køre mod bopælen i Langå, men måtte sende sin kone hjem alene til parrets to døtre, hvoraf en kun er 14 måneder gammel samt en, der er fyldt fem år.

Inden Rasmussen kan overbringe børnene den gode nyhed om sejren, skal han gennem et større program, der omfatter masser af interview til radio og tv-stationer i København.

Om han så glæder sig til om et par dage at komme hjem til Langå.

“Ja, er du sindssyg, det bliver dejligt at se pigerne igen. Jeg har fået at vide, at min ældste datter var vågen og så min første optræden, men hun faldt vist i søvn inden afgørelsen,” siger han til eb.dk.

“Og så har jeg hørt hjemmefra, at der er en dreng fra hendes børnehave, der har været forbi med sin storebror og sætte flag i hækken ude i vores have,” siger Grand Prix-vinderen.

Sang og udklædning

Selvom Rasmussen er et helt ubeskrevet blad i Grand Prix-sammenhæng, så er det der med sang og udklædning langt fra nyt for ham.

Den 33-årige sanger er uddannet i dramaturgi og musikvidenskab fra Aarhus Universitet.

Han er frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med covernumre af de største rockhits fra 1980'erne. Og så underviser Jonas Rasmussen på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og spiller for tiden række hyldestkoncerter til navne som Abba og Elton John. Det skriver eb.dk.

Nu skal Rasmussen i første omgang forsøge at nå finalen, når der er semifinale i Lissabon 10. maj. Finalen er 12. maj.

Publiceret 13 February 2018 07:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV