100 år:

Old boys landshold til Hammel

Blækket er ikke tørt endnu. Danmarks odboys landshold vil dyste mod lokale koryfæer

25. maj på Hammel Stadion kan du opleve flere af landsholdets bedste og ældste grand old men. Det fortæller Allan Bo Andreasen, forenings- og eventchef i Hammel GF. I år det det netop klubbens 100 års jubilæum, og landsholdskampen er én af utallige arrangmenter, som klubben får på benene i anledning af jubilæumsåret. Blækket er knapt nok tørt på kontrakten, afslører Allan Bo Andreasen, der dog ikke har fået navne på, hvilke tidligere landsholdsspillere der dukker op til en kamp mod udvalgte fodboldgiganter fra Hammel GF, og sandsynligvis også de nuværende førsteholdsspillere fra Serie 2. holdet.

Stjerneløb og galla

Allerede 17. marts er der gymnastik Galla med udvalgte gymnastikhold fra hele landet, krydret med tre lokale. I apil løber Stjerneløbet sig i gang, mens der 26. april er arragneret ’Sporty Torsdag’ i samarbejde med Hammel Handel. Her vil de fleste af Hammel GF’s mange afdelinger viser sig frem i Hammel by, mens andre lokale klubber også inviteres til at vise hvad de kan. Dagen efter landsholdskampen i Hammel, så er der DM i Acro Gymnastik. Det varer to dage i Hammel Idrætscenter. I maj åbner Krolfen dørene, mens der 9. juni er Juni Rock på pladsen foran Hammel Idrætscenter. I slutningen af juni er der sodavands-Bal og Ungdoms-Bal, til hver sin unge aldersgruppe. “Og der kommer mere til i løbet af året,” lover Allan Bo Andreasen.

Publiceret 12 March 2018 11:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl