Stig Tøfting er en af aldrende landsholdsspillere der ofte er med i truppen, når oldbpys landsholdet tager på turné. Her fanget, da han for år tilbage var i Hinnerup til en velgørenhedskamp. Arkivfoto: Michael Wulff

Stig Tøfting er en af aldrende landsholdsspillere der ofte er med i truppen, når oldbpys landsholdet tager på turné. Her fanget, da han for år tilbage var i Hinnerup til en velgørenhedskamp. Arkivfoto: Michael Wulff

100 år:

Old boys landshold til Hammel

Blækket er ikke tørt endnu. Danmarks odboys landshold vil dyste mod lokale koryfæer

25. maj på Hammel Stadion kan du opleve flere af landsholdets bedste og ældste grand old men. Det fortæller Allan Bo Andreasen, forenings- og eventchef i Hammel GF. I år det det netop klubbens 100 års jubilæum, og landsholdskampen er én af utallige arrangmenter, som klubben får på benene i anledning af jubilæumsåret. Blækket er knapt nok tørt på kontrakten, afslører Allan Bo Andreasen, der dog ikke har fået navne på, hvilke tidligere landsholdsspillere der dukker op til en kamp mod udvalgte fodboldgiganter fra Hammel GF, og sandsynligvis også de nuværende førsteholdsspillere fra Serie 2. holdet.

Stjerneløb og galla

Allerede 17. marts er der gymnastik Galla med udvalgte gymnastikhold fra hele landet, krydret med tre lokale. I apil løber Stjerneløbet sig i gang, mens der 26. april er arragneret ’Sporty Torsdag’ i samarbejde med Hammel Handel. Her vil de fleste af Hammel GF’s mange afdelinger viser sig frem i Hammel by, mens andre lokale klubber også inviteres til at vise hvad de kan. Dagen efter landsholdskampen i Hammel, så er der DM i Acro Gymnastik. Det varer to dage i Hammel Idrætscenter. I maj åbner Krolfen dørene, mens der 9. juni er Juni Rock på pladsen foran Hammel Idrætscenter. I slutningen af juni er der sodavands-Bal og Ungdoms-Bal, til hver sin unge aldersgruppe. “Og der kommer mere til i løbet af året,” lover Allan Bo Andreasen.

Publiceret 12 March 2018 11:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.