Bo Berger skifter fra LA til Venstre

Liberal Alliance mister frontfigur

Af
Af Hanne Bliksted

Liberal Alliance i Favrskov har mistet sin frontfigur, idet Bo Berger har forladt partiet og meldt sig ind i Venstre.

Bo Berger har været med i partiet i to et halvt år og var partiets spidskandidat ved kommunalvalget i 2017. Han har blandt andet gjort sig bemærket med en kraftig kritik af Favrskov Kommunes plan om at privatisere en del villaveje, en plan som kommunen efter voldsom kritik droppede i starten af 2017.

Allerede i valgkampen overvejede han et partiskifte, fordi Liberal Alliances politik på landsplan efter hans mening blev lidt for firkantet. Han ser partiet Venstre som en stærkere platform for sit fremtidige politiske engagement.

“Jeg er stadig liberal og har mine holdninger. Jeg er jo ikke blevet et andet menneske, fordi jeg har skiftet parti,” siger Bo Berger.

Formanden for Venstre i Favrskov Ken Richter glæder sig over, at partiet får nye medlemmer og også folk fra andre partier.

“Bo Berger var meget aktiv i valgkampen, og der er basis for gode politiske diskussioner. Han kan blive en god kandidat til næste valg,” tilføjer Ken Richter.

Bo Berger er også kendt for sin modstand mod at føre letbanen til Hinnerup, den holdning deler hans nye parti dog ikke med ham.

“Der skal også være plads til andre synspunkter, og han kan blive overbevist om noget andet. Nu har han jo for eksempel overbevist sig om, at han skal være medlem af Venstre,” tilføjer Ken Richter.

Bo Berger er 48 år og salgschef ved PH Spaanteknik, Han bor i Hammel.

Publiceret 13 March 2018 10:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.