Galla:

To gymnastikpiger vender hjem

To af eleverne har en særlig interesse i at vise hvad de kan, når der er Gymnastikgalla i Hammel

Lørdag 17. marts holder Hammel GF"s Gymnastikafdeling.et brag af en Gymnastik Galla, i anledning af Hammel GF's 100 års jubilæum i 2018.

Det første hold i Arenaen er et gymnastikhold fra Flemming Efterskole.

Siden skolestart har de 207 elever fra Flemming Efterskole knoklet for at blive klar til årets opvisningsturné. Nu er det østjydernes tur til at opleve årets opvisning ”Strøm”.

”Vi tager den lige igen.” Træningsdagene har været lange for eleverne på Flemming Efterskole, der har arbejdet hårdt for at blive klar til den to måneder lange opvisningsturné, de netop har taget hul på. Lørdag 17. marts går turen til Hammel.

Opvisningssæsonen er en af de helt store begivenheder i løbet af skoleåret for de 207 elever, der kommer fra hele landet til gymnastikefterskolen, der ligger cirka 15 kilometer vest for Horsens.

Ti timers gymnastik

Hver uge bruger de op mod ti timer på gymnastiktræningen, og netop opvisningssæsonen er noget af det, mange af dem har drømt om at være en del af, siden de meldte sig ind på skolen for måske tre-fire år siden.

Derfor er det også med spænding i maven, eleverne lørdag 17. marts går på gulvet i Hammel Idrætscenter.

“Det bliver noget helt andet, end når vi har været på gulvet med vores hold derhjemme, fordi vi nu er over 200 gymnaster, der skal få opvisningen til at fungere sammen, hvilket er langt flere end på et almindeligt juniorhold,” fortæller de lokale gymnaster Caroline og Helena Pedersen fra Hammel.

De to lokale gymnaster fra Hammel, Caroline og Helena Pedersen, glæder sig til at vise opvisningen på hjemmebane. Foto: Jacob Almtoft

De to lokale gymnaster fra Hammel, Caroline og Helena Pedersen, glæder sig til at vise opvisningen på hjemmebane. Foto: Jacob Almtoft

Temaet er strøm

Opvisningen 2018 har temaet strøm, og gymnastiklærerne tør godt lov, at det bliver elektrisk og kreativt.

Temaet har associationer til de tætte relationer efterskoleeleverne har til hinanden, og allerede efter få opvisninger har der været rosende kommentarer til det højtflyvende niveau.

Flemming Efterskole er en boglig gymnastikefterskole, der vægter værdierne tryghed, tillid og tolerance højt. Der går 207 elever på skolen, der ligger 15 kilometer vest for Horsens, og de har alle en aktiv hverdag med masser af gymnastik på skemaet.

Denne lørdag optræder både tre af HGF's egne hold samt hold fra gymnastikefterskoler og andre dygtige og underholdende gæster.

Program:

Lørdag 17. marts. Hammel Idræts Center. Gymnastik Galla.

11.00 Hallen Åbner

12.00 - 12.10 Velkommen

12.10 - 12.55 Flemming efterskole

12.55 - 13.25 HGF 10-14

13.25 - 14.00 Vivild efterskole

14.00 - 14.30 AGF Øvede 2 - Pige rytme

14.30 - 15.00 HGF Acro

15.00 - 15.05 Dynamic Duo

15.10 - 15.40 HGF Junior hold

15.45 - 15.50 Dynamic Duo

16.00 - 16.50 Vesterlund efterskole

16.50 Afslutning

Publiceret 14 March 2018 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.