DEBAT:

Giv Nils Borring dobbelt så meget i løn … Det fortjener han!

Simon Buus Olsen, Liberal Alliance, 8370 Hadsten

Nej, overskriften er ikke ironisk eller sarkastisk ment, det er faktisk i ramme alvor. Og i samme ombæring kunne vi tage alle Folketingspolitikere og i særdeleshed vores ministre.

Netop nu foregår, der en fuldstændig legitim forhandling om offentligt ansattes løn. Om de skal have mere eller mindre i løn, vil jeg ikke være dommer over. Til gengæld hopper kæden fuldstændig af, når det pludselig bliver til en kampagne mod politikeres ”høje lønninger og ministerpensioner”.

Vores statsminister Lars Løkke Rasmussen tjener årligt 1,5 millioner kroner i runde tal. Det er kun fordi, vi lever i misundelses-Danmark, at folk kan mene, det er en for høj løn. De andre ministre i regeringen får mellem 1,1 til 1,3 millioner kroner om året. Er dette høje lønninger? Nej!

Når jeg læser diverse opdateringer og kommentarer på sociale medier og i debatindlæg, så mener folk vores politikere i specielt Folketinget er inkompetente, vores ministre ligeså.

Er løsningen så er sætte lønningerne ned?

Nej vi skal nemlig hæve lønningerne til politikere og ministre, for at skabe en større efterspørgsel på at blive folketingspolitiker. Dem som folk sukker efter, tilvælger ikke en tilværelse som minister, fordi de kan få det tre- til firedobbelte i løn i en privat virksomhed som CEO.

Vi skal gøre det attraktivt lønmæssigt at være politiker og minister, vi skal gøre det attraktivt for dem, som har kompetencerne, og her mener jeg ikke kun fremtidige CEO's.

Hvorfor skulle en ung murersvend, som har sans for politik og et drive for at ændre Danmark, give sig i kast med at blive folketingspolitiker?

Det bliver i hvert fald ikke på grund af lønnen, for det er muligt han vil tjene lidt mere, men han vil samtidig også gøre sig til mål for latterliggørelse i medierne, på Facebook og alle mulige andre ting.

Sidste år var jeg efter Nils og de andre i byrådet for at sylte sagsbehandlingstiderne. Hvad, jeg egentligt godt vidste, var, at det var svært at fremskaffe en kandidat med de rette kompetencer til at afhjælpe de lange sagsbehandlingstider. Fordi de bedste simpelthen valgte det offentlige fra, fordi lønnen var højere i det private. Det er jo det samme i forhold til folketingspolitikere og ministre, dem som mange i befolkningen sukker efter til de poster, de vælger simpelthen politikken fra, fordi det ikke er en attraktiv pakke, de siger ja til, når de sammenligner med, hvad de kan få i det private.

Så ja, jeg synes Nils Borring skal have højere løn. Det samme skal Lars Løkke og tidens mest omtalte minister, Sophie Løhde. Fordi de fortjener det med de stillinger, de bestrider.

Publiceret 06 April 2018 05:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf