Løb i Hammel hjælper hospitalsklovnene

2. juni er der klovneløb i Hammel til fordel for Danske Hospitalsklovne

2. juni klokken 10 afholdes der for anden gang Klovneløb i Hammel. Pengene, der samles ind gennem tilmeldingerne til løbet, doneres til foreningen Danske Hospitalsklovne.

Klovneløbet er et familieløb, hvor alle kan være med. Det handler ikke om at være hurtigst. Det handler om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål. Ruten på to kilometer er på asfalt og hårde jordstier, så også klapvogne og kørestole kan være med.

60 kroner

I Hammel er det Cæcilie Nielsen, der frivilligt arrangerer Klovneløbet på vegne af Danske Hospitalsklovne:

”Løbet skydes i gang ved Skovvangskolen på Minervavej i Hammel, hvor der også vil være forskellige andre aktiviteter for store og små. Jeg synes, det er en fantastisk måde at støtte et godt formål på,” fortæller Cæcilie Nielsen.

Prisen for at deltage er 60 kroner per person. Heraf går 48 kroner direkte til Danske Hospitalsklovnes arbejde på landets børneafdelinger. De resterende 12 kroner går til afvikling af løbet.

Klovneløbet i Hammel er ét ud 60 Klovneløb, der afholdes rundt omkring i landet i maj og juni måned. Alle Klovneløb er arrangeret af lokale frivillige.

Sidste år deltog over 12.000 løbere i Klovneløb landet over, og der blev doneret mere end 1.000.000 kroner til Danske Hospitalsklovne. Danske Hospitalsklovne arbejder på hospitaler over hele landet, hvor børn er indlagt. Danske Hospitalsklovnes arbejde eksisterer kun i kraft af private donationer og donationer fra fonde.

Du kan finde og tilmelde dig et Klovneløb i dit nærområde på www.klovneløb.dk.

Danske Hospitalsklovne besøger indlagte børn på alle landets 22 børneafdelinger og på børne- og ungdomspsykiatriske døgnafsnit. Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed og betales af foreningen. Der er i dag 45 hospitalsklovne tilknyttet Danske Hospitalsklovne.

Publiceret 12 May 2018 08:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.