Succesfuldt svømmestævne i Hammel

"Det er det bedste svømmestævne, vi har deltaget i. Vi kommer helt sikkert igen næste år", sådan lød evalueringen fra mange klubber af svømmestævnet Hammel Sprint Cup 2018 arrangeret af HGF Dolphins fredag 4. maj.

Det var første gang at HGF Dolphins afholdt Sprint Cup. Borgmester Nils Borring åbnede stævnet, som havde 72 deltagere fra svømmeklubberne i Hammel, Hinnerup, Harlev, Auning og Grenå. Det var et kortdistanceløb, hvor deltagerne svømmede enten 25 eller 50 meter i en af de fire svømme discipliner eller 100 meter medley. Stævnet havde både indledende heats og finaleløb, og der var præmier til de tre hurtigste i hver disciplin, samt mange lodtrækningspræmier.

Stemningen var fantastisk ved stævnet, som blev speaket af en professionel sportsspeaker. Han blev hjulpet af en diskjockey, som spillede musik, der passede til aktiviteterne, og en tredje person styrede et lysshow og specialprojektører. Inspireret af de store internationale svømmestævner var der lavet et call-room til finalerne. Ved hvert finaleløb blev de seks deltagere kaldt ud fra call-roomet én ad gangen. Badet i spotlys, til høj musik og masser af klapsalver gik de hen til deres startskammel. "Børnene voksede flere centimeter, når de trådte ud fra call-roomet", sagde flere forældre, for det var en ganske særlig oplevelse for svømmerne.

Jeg er meget tilfreds med Sprint Cup stævnet", sagde HGF Dolphins cheftræner Peter Henningsen efter stævnet. "Det kræver meget arbejde at starte et nyt stævne op, det er lykkedes takket være den store opbakning fra svømmerne og deres forældre. Der har været en kanonstemning til stævnet med masser af gode oplevelser" sagde Peter Henningsen, "så jeg glæder mig allerede til, at HGF Dolphins afholder Sprint Cup igen næste år!"

Publiceret 14 May 2018 11:45

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf