Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte lige til kanten (foto: Jokum Tord Larsen)

Esben Hegelund og Karsten Isaksen kørte lige til kanten (foto: Jokum Tord Larsen)

Rally: Esben Hegelund: "Dejligt med et hattrick"

Tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally udløste årets tredje sejr for Esben Hegelund og Karsten Isaksen i deres Skoda Fabia R5. På Vestfyn lykkedes det makkerparret at vinde Anderup El Rally – præcist ligesom de havde gjort ved sidste DM-løb samme sted for to år siden.

"Det var dejligt at lave dette her hattrick. Løbet forløb stort set perfekt, hvor vi lagde ud med fuld attack og slog et godt hul på de to første prøver," fortæller Esben Hegelund.

"Det var et løb, hvor jeg vurderede, at det ville være svært at gøre en forskel. Det var et højfartsløb, hvor man skulle ramme toppene rigtigt, for ellers tabte man fart, men efter ni hastighedsprøver endte vi med at komme i mål med en sejr og et forspring på 43 sekunder til tyske Jan Becker."

Anderup El Rally forløb dog ikke helt uden problemer for Esben Hegelund og Karsten Isaksen. Specielt én hastighedsprøve skulle vise sig at give dem flere udfordringer. Og endda forskellige af slagsen.

"Første gang, vi kørte prøven, havde vi en snurretur før mål, fordi jeg bremsede for sent, så jeg måtte lave en Karsten-Kørelærer-vending, så vi mistede otte sekunder," indrømmer Esben Hegelund. "Anden gang skulle vi starte bare ti sekunder efter, at min co-driver havde fået kontrolkortet tilbage. Jeg havde ikke fået opbygget turbotryk på motoren, så vi gik i stå efter at have krydset startstregen. Og da vi så kom i gang, skød bilen ikke mange knob, fordi jeg i forvirringen ikke havde fået slået race-programmet til…"

Til tredje forsøg på hastighedsprøven havde makkerparret valgt ikke at satse. "Men det er jeg ikke så god til, så vi snurrede igen," siger Esben Hegelund. "Da vi skulle køre prøven fjerde og sidste gang, blev Karsten og jeg enige om bare at give den gas. Og det virkede!"

Seks af de ni hastighedsprøver endte makkerparret i den hvide Skoda Fabia R5 med at vinde, selv om bilen under løbet også fik beskadiget to fælge efter mødet med en kantmarkering, hvilket gav ubalance i bilen og rystelser i rattet.

"Løbet var fantastisk," siger Esben Hegelund. "Kulisserne på Fyn var fantastiske, og det var en løbsledelse med mange års erfaring, som stod bag, og de havde skabt et godt og veltilrettelagt motorløb. Det kan de godt være stolte af. Fantastisk var det også at se så mange tilskuere. Så bliver det lidt sjovere at køre motorløb."

Publiceret 15 May 2018 09:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf