Det var en varm omgang at slukke brand denne onsdag. Så brandfolkene sørgede for selv at få vand indenbords. ØXENHOLT FOTO

Det var en varm omgang at slukke brand denne onsdag. Så brandfolkene sørgede for selv at få vand indenbords. ØXENHOLT FOTO

Pas på: Ukrudtsbrænder satte fut i udhuset

Bolig i Hinnerup svært røgskadet efter brand i udhus

Af
Michael Wulff

Kort før klokken 11 onsdag formiddag måtte en beboer på Gartnervænget i Hinnerup ringe efter brandvæsenet.

En ukrudtsbrænder havde fået sat ild i bunden af et udhus, som hurtigt stod i lys lue. Flammerne truede med at brede sig til selve boligen. Det gjorde de, men kun i meget begrænset omfang. Til gengæld spredte røgen sig til hele huset.

Udhuset udbrændte totalt, mens gavl og tag samt naboens hæk og gavlvindue også fik varmen at mærke. ØXENHOLT FOTO

Udhuset udbrændte totalt, mens gavl og tag samt naboens hæk og gavlvindue også fik varmen at mærke. ØXENHOLT FOTO

Beredskab & Sikkerhed sendte i første omgang et slukningstog fra Falck-stationen i Hinnerup, men undervejs blev også brandfolkene i Hadsten sendt mod stedet.

"Den første melding lød på, at der var to personer i huset, derfor rekvirede vi også en ambulance og lægebilen," siger indsatsleder Christian Nøddelund, Beredskab & Sikkerhed, Favrskov.

"Det viste sig at være faren, som var gået ind for at hente den store søn ud. De blev tilset af ambulancefolkene, for der var megen røg, også inde i huset."

Indsatslederen vurderer, at huset er så røg- og sodskadet, at det er ubeboeligt den nærmeste tid.

Publiceret 16 May 2018 14:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.