Cecilie Broundal har arbejdet professionelt med frivillighed i over 10 år. At hjælpe til og være frivillig har altid været en selvfølge i hendes liv, helt fra barnsben. Foto: Kian Johansen

Cecilie Broundal har arbejdet professionelt med frivillighed i over 10 år. At hjælpe til og være frivillig har altid været en selvfølge i hendes liv, helt fra barnsben. Foto: Kian Johansen

Cecilie med vilje: "Jeg har en stor ydmyghed over for frivillighed"

Allerede som 6-årig legede Cecilie Broundal, at hun lavede sin egen børneorganisation

Af
Kian Johansen

"Jeg er opvokset med, at vi alle hjalp med at stille stole på plads efter vi var samlet i forsamlingshuset, eller på spejderlejren." 34-årige Cecilie Broundal, frivilligleder i Frivilligcenter Favrskov, smiler ved mindet.

Hun har beskæftiget sig professionelt med frivillighed i godt 10 år i blandt andet SIND og Kræftens Bekæmpelse, men frivillighed er en naturlig del af hendes liv og bliver det også for hendes to drenge på 6 og 3 år, mener hun.

"De er med, når jeg finder bolde og kegler frem før fodboldtræningen i min lokale fodboldklub, og også når vi stiller det på plads efter træningen. Det er en naturlig del af mit liv, at vi gennem frivillighed er en del af fællesskabet."

Egen organisation

Sådan var det også for Cecilie selv. Allerede som 6-årig legede hun, at hun skabte sin helt egen børneorganisation og opvæksten som spejder og med en familie, der altid hjalp til i masser af foreninger, så har det fyldt for hende.

"Jeg har altid været med til at samle ind, været der for andre og hjulpet til. Jeg blev gymnastikleder som 14-15-årig og siden har menneskerettigheder været vigtige for mig. Derfor blev jeg uddannet jurist og har siden taget en uddannelse som projektleder".

Hun tilføjer: "Der er ikke noget ved frivillighed der er mere rigtig end noget andet, men der hvor en leder spørger ind til et barns ve og vel, og i det hele taget binder det sociale liv sammen, der syntes jeg frivillighed giver god mening. Det handler om fællesskaber, om det så er i sportshaller, eller i ældrecentre, det er lige godt". De fleste frivillige ved faktisk ikke, hvor stor en forskel de rent faktisk gør i andres liv. Derfor har jeg en stor ydmyghed overfor frivillige".

Siden februar har hun været ansat som daglig leder af den nyoprettede forening Frivilligcenter Favrskov.

Visionen er at styrke frivilligheden. Der er 68 frivilligcentre i Danmark og målet er helt klart at være et af de bedste centre i Danmark, mener hun.

"Hovedmålet er at rådgive og hjælpe dem der vil. Vi skal styrke og udvikle frivilligheden i Favrskov og der mener jeg alle slags frivillighed, jeg skelner ikke".

Publiceret 17 May 2018 09:00