Michael Jensen (til venstre) og Preben Liljeroth (til højre) fra bestyrelsen i Frivilligcenter Favrskov har været med til at flytte til de nye lokaler på den gamle banegård i Hadsten. I midten den daglige leder, Cecilie Broundal. Foto: Kian Johansen

Michael Jensen (til venstre) og Preben Liljeroth (til højre) fra bestyrelsen i Frivilligcenter Favrskov har været med til at flytte til de nye lokaler på den gamle banegård i Hadsten. I midten den daglige leder, Cecilie Broundal. Foto: Kian Johansen

Frivilligcenter flytter til Hadsten

Bedre rammer i Hadsten til at hjælpe de frivillige i Favrskov

Af
Kian Johansen

Mandag flyttede frivilligleder Cecilie Broundal til nye lokaler i den den gamle stationsbygning på Østergade i Hadsten.

På første sal ligger nu foreningen Frivilligcenter Favrskov, der blev etableret i oktober 2017 for blandt andet puljemidler fra staten. Det er kommunen der har fået etableret foreningen, der nu drives af én ansat, samt en frivillig bestyrelse.

Siden frivilliglederen blev ansat i februar 2018, har man holdt til i midlertidige lokaler på Hammel Bibliotek. Men efter at have ledt længe, fik man et godt tilbud og en billig husleje i stationsbygningen på Østergade 4.

"Vi har været igennem en grundig proces, hvor vi har undersøgt hvor vi kunne være let tilgængelig for flest mulige og her var der også nulighed for at låne lokaler til aftenmøder", forklarer hun.

"Vi vil nemlig give frivillige et sted hvor man bare kan komme og hvor vi har mulighed for at booke mødelokaler. Desuden holder jeg stadig møder og kurser ude rundt omkring i resten af Favrskov. Jeg plejer at spørge, hvor det er bedst for de frivillige, at vi kan mødes. Det skal være nemt for dem, jeg flytter mig jo bare", smiler Cecilie Broundal der er vant til at mødes i foreningslokaler eller kulturhuse når hun hjælper de frivillige med sparring eller med at afholde et kursus.

Hun kan som frivilligleder hjælpe med rådgivning om alt der vedrører frivillighed.

Og der er fast rådgivning hver mandag fra 9-14.30 og så afholder, eller booker hun kurser om alt fra motion, fastholdelse af frivillige, rekruttering, fundrasising og lovgivning.

"Og det er altså ikke en slags bestemt frivillige vi taler om. Jeg har allerede nu holdt workshops for blandt andet Fotorama i Hammel, Landsbyrådet og idrætsforeninger", forklarer hun.

Fakta

    Lena Leth Jensen, Formand. Anne Meta Nielsen, Næstformand. Øvrig bestyrelse: Preben Liljeroth, Ronnie Voldbirk, Anne-Mette Kirkegaard Poulsen, Peder Meyhoff og Michael Jensen.

    FrivilligCenter Favrskov er en non-profit forening, hvis formål er at støtte, udvikle og fremme den lokale frivillige indsats i Favrskov.

    Etableret oktober 2017, ved hjælp af statslige og kommunale støttemidler.

    Daglig leder er Cecilie Broundal.

Publiceret 17 May 2018 08:00