Lars Sørensen er dansk mester i Handbike. Lørdag tager han turen på handbiken til Paris. Foto: Fotochristiansen.dk

Lars Sørensen er dansk mester i Handbike. Lørdag tager han turen på handbiken til Paris. Foto: Fotochristiansen.dk

Handbikemester starter tur til Paris fra Hadsten

Den rygmarvsskadede og danske mester i Handbike, Lars Sørensen cykler fra Søndergade til Paris

Af
Kian Johansen

Armmusklerne er trænet op gennem flere år og kroppen ser veltrænet ud.

Set udefra ligner Lars Sørensen en ganske almindelig mand, der går lidt op i sin krop.

Men Lars Sørensen er tetraplegiker - altså rygmarvsskadet. Det betyder at han sidder i kørestol til daglig, fordi resten af kroppen ikke kan bære ham.

Men siddende i en handbike er det en anderledes sag. Her er han dansk mester på cyklen hvor armene driver værket.

Han har længe gået med en drøm om at cykle fra Danmark til Paris. Men ingen af de hold, der cykler til Paris hvert år har turdet tage ham med af sikkerhedsårsager.

Men blandt andet Susanne Loft fra Hadsten har sat sig for at kunne sende Lars Sørensen afsted på hans livs drøm.

Derfor starter han sin cirka 10 dages tur fra Hadsten til Triumfbuen i Paris her på lørdag klokken 11.00. Det vil ske med speaker og festivitas på toppen af Søndergade. Det sker samtidig med, at Hadstens butikker holder 'Smag på Hadsten'.

"Formålet med Tour de Paris er at sætte fokus på handicappede i Dannmark og vise, hvordan man med et handicap sagtens kan udleve en drøm, og samtidig samle penge ind til foreningen "Børn og unge med Rygmarvsskader”, siger han på sin facebook-profil.

Publiceret 19 May 2018 08:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.