Handbikemester starter tur til Paris fra Hadsten

Den rygmarvsskadede og danske mester i Handbike, Lars Sørensen cykler fra Søndergade til Paris

Af
Kian Johansen

Armmusklerne er trænet op gennem flere år og kroppen ser veltrænet ud.

Set udefra ligner Lars Sørensen en ganske almindelig mand, der går lidt op i sin krop.

Men Lars Sørensen er tetraplegiker - altså rygmarvsskadet. Det betyder at han sidder i kørestol til daglig, fordi resten af kroppen ikke kan bære ham.

Men siddende i en handbike er det en anderledes sag. Her er han dansk mester på cyklen hvor armene driver værket.

Han har længe gået med en drøm om at cykle fra Danmark til Paris. Men ingen af de hold, der cykler til Paris hvert år har turdet tage ham med af sikkerhedsårsager.

Men blandt andet Susanne Loft fra Hadsten har sat sig for at kunne sende Lars Sørensen afsted på hans livs drøm.

Derfor starter han sin cirka 10 dages tur fra Hadsten til Triumfbuen i Paris her på lørdag klokken 11.00. Det vil ske med speaker og festivitas på toppen af Søndergade. Det sker samtidig med, at Hadstens butikker holder 'Smag på Hadsten'.

"Formålet med Tour de Paris er at sætte fokus på handicappede i Dannmark og vise, hvordan man med et handicap sagtens kan udleve en drøm, og samtidig samle penge ind til foreningen "Børn og unge med Rygmarvsskader”, siger han på sin facebook-profil.

Publiceret 19 May 2018 08:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl