Handbikemester starter tur til Paris fra Hadsten

Den rygmarvsskadede og danske mester i Handbike, Lars Sørensen cykler fra Søndergade til Paris

Af
Kian Johansen

Armmusklerne er trænet op gennem flere år og kroppen ser veltrænet ud.

Set udefra ligner Lars Sørensen en ganske almindelig mand, der går lidt op i sin krop.

Men Lars Sørensen er tetraplegiker - altså rygmarvsskadet. Det betyder at han sidder i kørestol til daglig, fordi resten af kroppen ikke kan bære ham.

Men siddende i en handbike er det en anderledes sag. Her er han dansk mester på cyklen hvor armene driver værket.

Han har længe gået med en drøm om at cykle fra Danmark til Paris. Men ingen af de hold, der cykler til Paris hvert år har turdet tage ham med af sikkerhedsårsager.

Men blandt andet Susanne Loft fra Hadsten har sat sig for at kunne sende Lars Sørensen afsted på hans livs drøm.

Derfor starter han sin cirka 10 dages tur fra Hadsten til Triumfbuen i Paris her på lørdag klokken 11.00. Det vil ske med speaker og festivitas på toppen af Søndergade. Det sker samtidig med, at Hadstens butikker holder 'Smag på Hadsten'.

"Formålet med Tour de Paris er at sætte fokus på handicappede i Dannmark og vise, hvordan man med et handicap sagtens kan udleve en drøm, og samtidig samle penge ind til foreningen "Børn og unge med Rygmarvsskader”, siger han på sin facebook-profil.

Publiceret 19 May 2018 08:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.