Nu kommer Hadsten Diner med burgere og italiensk is

Ægtepar fra Lyngå åbner midt i juni et madsted midt i Hadsten by

Af
Michael Wulff

"Det er en drøm, jeg har gået med i nogen tid. For jeg synes, der mangler sådan et sted i Hadsten."

Midt i juni satser Linda Rousing Thomsen og hendes mand Steen Harrig Thomsen fra Lyngå på at åbne deres Hadsten Diner midt i Hadsten under Hadsten Centret og med udsigt til Hadsten Station.

"Vi vil skabe en 'Dagens Ret' som ældre for eksempel vil kunne bestille, men der vil også være grill-retter som burgere på menuen," siger Linda, der lige nu står med et helt tomt lokale. Her lå tidligere diskotek Gokken.

Et hjørne af det store lokale bliver indrettet med en isbar, der bliver fyldt med vafler og italiensk is.

Køkken og isbar vil ligge i venstre side af lokalet, som trækker masser af lys ind fra Hans Gadebergs Plads og Østergade.

Køkken og isbar vil ligge i venstre side af lokalet, som trækker masser af lys ind fra Hans Gadebergs Plads og Østergade.

Hadsten Diner vil, når den åbner forventet 15.-16. juni, have åbningstid mellem kl 11.30 og 21.

"Men står der en hel flok udenfor lidt i ni, så smækker vi ikke døren i, men inviterer indenfor," siger Steen.

Parret kommer med en baggrund som selvstændige.

Publiceret 19 May 2018 06:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl