Smag på Hadsten med kager og grillkonkurrence

Grillhold dyster om æren som årets Grillmestre i Hadsten, mens du kan spise kage og vinde præmier

Af
Kian Johansen

Grillrøgen og sukkertrangen breder sig på Søndergade i Hadsten, når byens butikker holder 'Smag på Hadsten' lørdag 26. maj fra 10.00-14.00.

Flere lokale grillhold har meldt sig, heriblandt et blandet hold fra Hadsten HK, Civic og Hadsten Rotary Klub. De skal dyste om æren af at grille det perfekte måltid, fortæller Marie-Louise Kannerup fra Hadsten Handel. Konkurrencen begynder klokken 11.00, hvor også Lars Sørensen, den danske Handbikemester vil gøre klar til at cykle mod Paris. Han vil sammen med sponsoren Susanne Loft, tage et par æresrunder gennem Hadsten By, før 10 dages ridt begynder.

Linda fra Hadsten Diner er dommer

Dommer i grillkonkurrencen bliver det nyeste islæt i Hadstens handelsliv, nemlig Linda Rousing Thomsen fra Lyngå, der snart starter Hadsten Diner op i Hadsten Centret, hvor Goggen tidligere holdt til.

Konceptet er enkelt. Stående på Søndergade får hvert hold grillkul og en kasse med råvarer stillet til rådighed og så gælder det om at grille sig helt ind i tilskuernes og dommerens hjerter.

Går du ind i butikkerne fra Hadsten Handel, så er der kager og konkurrence. Der er nemlig bagt kage i alle byens butikker. Når du har smagt på dem alle, så er det om at stemme på din favorit. Der trækkes lod blandt dem der har stemt på vinderen af kagedysten. Resultatet offentliggøres på Hadsten Handels Facebook-side efter weekenden. Præmien er et Favrskov Gavekort.

Publiceret 20 May 2018 08:00

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl