Smag på Hadsten med kager og grillkonkurrence

Grillhold dyster om æren som årets Grillmestre i Hadsten, mens du kan spise kage og vinde præmier

Af
Kian Johansen

Grillrøgen og sukkertrangen breder sig på Søndergade i Hadsten, når byens butikker holder 'Smag på Hadsten' lørdag 26. maj fra 10.00-14.00.

Flere lokale grillhold har meldt sig, heriblandt et blandet hold fra Hadsten HK, Civic og Hadsten Rotary Klub. De skal dyste om æren af at grille det perfekte måltid, fortæller Marie-Louise Kannerup fra Hadsten Handel. Konkurrencen begynder klokken 11.00, hvor også Lars Sørensen, den danske Handbikemester vil gøre klar til at cykle mod Paris. Han vil sammen med sponsoren Susanne Loft, tage et par æresrunder gennem Hadsten By, før 10 dages ridt begynder.

Linda fra Hadsten Diner er dommer

Dommer i grillkonkurrencen bliver det nyeste islæt i Hadstens handelsliv, nemlig Linda Rousing Thomsen fra Lyngå, der snart starter Hadsten Diner op i Hadsten Centret, hvor Goggen tidligere holdt til.

Konceptet er enkelt. Stående på Søndergade får hvert hold grillkul og en kasse med råvarer stillet til rådighed og så gælder det om at grille sig helt ind i tilskuernes og dommerens hjerter.

Går du ind i butikkerne fra Hadsten Handel, så er der kager og konkurrence. Der er nemlig bagt kage i alle byens butikker. Når du har smagt på dem alle, så er det om at stemme på din favorit. Der trækkes lod blandt dem der har stemt på vinderen af kagedysten. Resultatet offentliggøres på Hadsten Handels Facebook-side efter weekenden. Præmien er et Favrskov Gavekort.

Publiceret 20 May 2018 08:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.