SpejderBent fylder 70 år

Af
Tre gamle spejderkammerater

SpejderBent fra Skjoldelev fylder 70 år 26 maj. Det har været fuld af spejderliv i hele 62 år, for ti år siden stoppede han med børnemøder, nu er Bent til spejdermøde hver anden uge sammen med ca. ti andre gamle spejdere. Mødet bruges til at fortælle om gamle spejderminder.Men der har også været tid til andre ting, bla, spiller Bent også i harmonika-orkesteter Gårdmusikanterne i Randers. Der er også tid til fritidshuset på Djursland, her står et par gamle biler som han kører til træf med, eller tager på fisketur til Æbeltoft.

"Jo", siger Bent Overgaard, "Man har mange oplevelser, mange er hentet i mit spejderliv gennem de mange år. Fødselsdagen fejres med gamle spejderkammerater, harmonikavenner og sidst, men ikke mindst, Bents gamle mor på 97 år.

Publiceret 20 May 2018 07:30

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.