Egnsfest med solskin og nye tiltag

Egnsfesten 2018 i Thorsø er nu slut.

"Det var nogle hektiske dage, med masser af mennesker på pladsen og i teltet, hvilket jo netop var det vi ønskede. Vejrguderne var i den grad med os (igen) i år, vi fik en meget lille regnbyge sidst på eftermiddagen på kr. himmelfartsdag, og ellers var det flot solskin det meste af tiden", fortæller Henrik Hvam fra gruppen bag egnsfesten.

Egnsfesten startede traditionen tro med banko onsdag aften, og Thorsø Pavillon var fyldt til sidste plads, så der var kamp om alle de gode gevinster. Torsdag lavede blandt andet TIF Taekwondo en rigtig god workshop, hvor mange fik set hvad Taekwondo egentlig er. Torsdag eftermiddag var der releaseparty for CD'en med lokale kunstnere, som Dan Jensen har samlet.

Torsdag aften sluttede med et brag, hvor Rock The Duck spillede så hele teltet gyngede, og duggen drev ned af teltdugen - præcist som det skal være.

Fredag var der også nye tiltag, bl.a. havde TIF dart lavet en dartturnering, der blev et tilløbsstykke, og der blev kastet med pile i flere timer.

"Sidste år svigtede gæsterne os lidt fredag aften, så i år havde vi lavet happy hour i baren, og ikke mindst havde vi hyret dj Kim Birk til at spille teltet op - og det gjorde han!! Han lavede et fantastisk mix af nyt og gammelt musik, og der var gang i teltet lige indtil vi lukkede egnsfesten 2018 kl. 02.00 natten til lørdag."

"Det er endnu for tidligt at sige noget om det økonomiske resultat for egnsfesten, men omsætningen har været god, og da vi mener at have styr på udgifterne, kan TIF og de andre foreninger der står bag egnsfesten godt regne med et økonomisk tilskud fra os", smiler Henrik Hvam.

Publiceret 21 May 2018 05:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.