Egnsfest med solskin og nye tiltag

Egnsfesten 2018 i Thorsø er nu slut.

"Det var nogle hektiske dage, med masser af mennesker på pladsen og i teltet, hvilket jo netop var det vi ønskede. Vejrguderne var i den grad med os (igen) i år, vi fik en meget lille regnbyge sidst på eftermiddagen på kr. himmelfartsdag, og ellers var det flot solskin det meste af tiden", fortæller Henrik Hvam fra gruppen bag egnsfesten.

Egnsfesten startede traditionen tro med banko onsdag aften, og Thorsø Pavillon var fyldt til sidste plads, så der var kamp om alle de gode gevinster. Torsdag lavede blandt andet TIF Taekwondo en rigtig god workshop, hvor mange fik set hvad Taekwondo egentlig er. Torsdag eftermiddag var der releaseparty for CD'en med lokale kunstnere, som Dan Jensen har samlet.

Torsdag aften sluttede med et brag, hvor Rock The Duck spillede så hele teltet gyngede, og duggen drev ned af teltdugen - præcist som det skal være.

Fredag var der også nye tiltag, bl.a. havde TIF dart lavet en dartturnering, der blev et tilløbsstykke, og der blev kastet med pile i flere timer.

"Sidste år svigtede gæsterne os lidt fredag aften, så i år havde vi lavet happy hour i baren, og ikke mindst havde vi hyret dj Kim Birk til at spille teltet op - og det gjorde han!! Han lavede et fantastisk mix af nyt og gammelt musik, og der var gang i teltet lige indtil vi lukkede egnsfesten 2018 kl. 02.00 natten til lørdag."

"Det er endnu for tidligt at sige noget om det økonomiske resultat for egnsfesten, men omsætningen har været god, og da vi mener at have styr på udgifterne, kan TIF og de andre foreninger der står bag egnsfesten godt regne med et økonomisk tilskud fra os", smiler Henrik Hvam.

Publiceret 21 May 2018 05:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.