Violinstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus samlet i foreningen Vioven giver søndag 3. juni koncert på Ulstrup Slot. Pressefoto

Violinstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus samlet i foreningen Vioven giver søndag 3. juni koncert på Ulstrup Slot. Pressefoto

En aften i violinens tegn på Ulstrup Slot

koncert Violinen har gennem århundreder været central i musikudøvelsen. Fra spillemandsmusikken til den forfinede barokmusik. Fra sonater til symfonier. Fra klassisk til jazz.

Søndag 3. juni kl. 19.30 vil strygerensemblet Vioven på Ulstrup Slot sætte fokus på violinen som soloinstrument.

Vioven er en forening af dedikerede violinstuderende og kommer fra forskellige steder i verden men er alle violinstuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Sammen har de dannet foreningen Vioven.

Programmet vil byde på komponister som N. Paganini, G. P. Telemann, J. S. Bach, A. Dvorak, E. Ysaÿe m.fl.

Billetsalg i døren.

jesl

Publiceret 25 May 2018 06:00

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.